Aston Villa jatkaa edelleen puhtaalla pelillä – Ross Barkley jälleen tehokkaana

© Kuva: Getty Images

Valioliigan viikonloppu päättyi Leicesterin ja Aston Villan väliseen kohtaamiseen, josta voitiin hyvällä omallatunnolla puhua kärkiotteluna. Neljästä pelistään kolme voittanut Leicester oli ennen ottelua sarjassa neljäntenä, juuri Aston Villan takana. Aston Villa puolestaan oli sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue, pelattuaan ennen sunnuntaita vasta kolme ottelua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei suuria hienouksia tarjonnut. Aston Villa ei saanut yhtään laukausta kohti Kasper Schmeichelin maalia, ja vieraiden maalilla Emiliano Martínez selvitti Kettujen kolme yritystä helponlaisesti. Molemmat joukkueet keskittyivät tarkkaan puolustamiseen.

Toista puoliaikaa pelattiin reilut kahdeksan minuuttia, kun Aston Villa oli erittäin lähellä johtomaalia. Toppari Ezri Konsa nousi kulmapotkussa korkeimmalla, mutta pusku painui hiuksenhienosti Leicester-maalin ohi.

Hieman myöhemmin John McGinn pääsi laukomaan hyvästä sektorista, mutta kuti suuntautui aivan liian keskelle, eikä Schmeichelilla ollut mitään vaikeuksia.

Joka tapauksella toisen puoliajan edetessä Aston Villa oli koko ajan enemmän ja enemmän aloitteellisempi ja rakenteli potentiaalisia hyökkäyksiä. Leicester joutui rikkomaan, ajoittain jopa kyynisillä ”hätäjarruilla”, mutta nolla pysyi taulussa taisteluntäyteisessä ottelussa. Varoituksia jaettiin ottelussa yhteensä seitsemän: Leicesterille neljä, Aston Villalle kolme.

Palkintonsa Aston Villa lopulta sai juuri lisäajan alkaessa. Hyökkäys vyöryi vasemmalta ja pallo siirrettiin keskelle Ross Barkleylle. Barkley latasi sydämensä kyllyydestä reilusta 20 metristä ja niin vain pallo painui vastustamattomasti alanurkkaan. Chelseasta siirtotakarajalla hankittu Barkley pelasi Villassa vasta toista otteluaan, ja teki saman tien toisen maalinsa. Kova temppu, sillä viime kaudella valioliigamaaleja syntyi vain yksi.

1-0 -voitto merkitsee sitä, että Aston Villan sataprosenttinen saldo säilyy. Neljästä pelistä neljä voittoa. Aston Villan edellä sarjataulukossa on vain ja ainoastaan Everton, joka on pelannut ottelun Aston Villaa enemmän.


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!