Chelsean entinen manageri paljasti, mitä hän kertoi John Terrylle hänen kohtalokkaan liukastumisensa jälkeen

© Kuva: Getty Images

Chelsean entinen manageri Avram Grant on paljastanut, mitä hän kertoi John Terrylle hänen kohtalokkaan liukastumisensa jälkeen vuoden 2008 Mestarien liigan finaalissa.

Terry astui pallon taakse ratkaisevassa vaiheessa, kun loppuottelu Manchester Unitedia vastaan oli venynyt 1-1-tasatilanteessa rangaistuspotkukilpailuun saakka.

Jos Chelsea-kippari olisi onnistunut laukomaan pallon maaliin, olisi lontoolaisjoukkue voittanut seurahistoriansa ensimmäisen Mestarien liiga -pokaalin. Terry kuitenkin liukastui kohtalokkaalla hetkellä, ja United vei mestaruuden nimiinsä.

John Terryn jalat pettivät kohtalokkaalla hetkellä. Kuva: Getty Images

Hävityn finaalin jälkeen Grant sai potkut Chelsean peräsimestä. Lähdöstä huolimatta israelilaisluotsi halusi osoittaa kiitollisuutensa Terrylle, joka oli auttanut häntä johtamistaidoillaan koko hänen valtakautensa ajan.

Chelsea oli lähellä voittaa loppuottelun jo ennen rangaistuspotkukilpailua – Didier Drogba laukoi tolppaan ennen kuin Frank Lampard pamautti pallon ylärimaan jatkoajalla – mutta Grantille ei jäänyt pelistä katkeraa makua suuhun.

– Kun halasin Johnia [finaalin jälkeen], sanoin: ”En tule koskaan unohtamaan meidän ensimmäistä keskusteluamme ja sitä miten autoit joukkueen pois huonosta tilanteesta. Voit olla itsestäsi ylpeä”, Grant kertoi The Sunille.

– Olimme hyvin epäonnekkaita, me olisimme ansainneet voittaa, mutta kukaan ei nosta pokaaleja vain ”ansaitsemisen” takia. Jos Lampard ei olisi osunut jatkoajalla ylärimaan, se olisi ollut yksi finaalihistorian kauneimmista joukkuemaaleista. Mutta tämä on historiaa, eikö?

Kaudelta 2007-08 Chelsealle jäi käteen vain kolme hopeamitalia. Joukkue hävisi Liigacupin finaalissa Tottenhamille, jonka jälkeen se sijoittui kaksi pistettä Manchester Unitedin alapuolelle Valioliigan kiihkeässä mestaruustaistossa.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?