Jamie Carragher varoittaa Arsenalin huhuttua manageriehdokasta: ”Minusta se ei ole oikein”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin legendapelaaja Jamie Carragher kehottaa entistä manageriaan Brendan Rodgersia pysymään Leicesterin peräsimessä.

Loistotyötä tehnyt Rodgers on yhdistetty viime päivinä Arsenaliin, joka etsii uutta käskyttäjää potkut saaneen Unai Emeryn tilalle.

Rodgers otti ohjat Leicesteristä helmikuun lopussa, ja tällä kaudella hän on johdattanut joukkueensa tukevasti kärkinelikkoon. Leicester on 14 pelatun kierroksen jälkeen sarjassa toisena, kahdeksan pistettä perässä Liverpoolia.

Yli puolet vähemmän pelejä voittanut Arsenal majailee vasta sijalla kahdeksan. Carragher uskoo, että suurseuran houkutus voi olla Rodgersille suuri, mutta hänen mielestään maisemanvaihdos ei olisi nyt järkevä vaihtoehto.

– Minusta Brendan Rodgersin asemassa ei ole epäilystäkään, että haluaa päästä ehdottomalle huipulle, oli sitten pelaaja tai manageri, sanoi Carragher Sky Sportsille.

– Leicester on tällä hetkellä toisena ja voitti Valioliigan muutama vuosi sitten. Mutta me kaikki valehtelisimme, jos sanoisimme, että Leicester on yksi maan isoista seuroista. Se ei ole.

Brendan Rordgers valmensi Jamie Carragheria Liverpoolissa kaudella 2012-13. Kuva: Getty Images

– Päätyi Leicester mille sijalle tahansa, kuuden ison vakiintunut joukko on se ryhmä, joka uskoo voivansa saavuttaa jotain Mestarien liigassa, ja ne käyttävät isoja summia.

Rodgers siirtyi Leicesteriin kesken viime kauden Skotlannin suurseurasta Celticistä, jonka kannattajat tulistuivat hänelle pahasti. Carragher arvelee, että Rodgers voisi saada maineen managerina, joka vaihtaa työpaikkaa heti tilaisuuden tullessa.

– Minusta se ei ole oikein, jos Brendan Rodgers edes ajattelee Arsenaliin siirtymistä juuri nyt. Hän sai paljon kritiikkiä Celticin kannattajilta, kun lähti sieltä ennen kauden loppua, oli se sitten oikein tai väärin. Se oli vaikea päätös hänelle, koska tämä työ (Leicester) oli se, jonka kaikki halusivat. Kaikki managerit, jotka eivät päässeet kärkikuusikkoon.

– Leicester oli se työpaikka, jonka kaikki halusivat, kun ottaa huomioon heidän pelaajansa ja seuran infrastruktuurin. Hän sai sen paikan, teki sen päätöksen ja hyväksyi sen, että hän tulee saamaan lokaa niskaan Celticin kannattajilta.

– Uskon, että hän saisi lähes maineen ihmisenä, joka vaihtaa paikasta toiseen todella nopeasti, jos hän siirtyisi nyt. Ja mielestäni hän ehkä ansaitsisikin sen, jos hän tekisi niin. Minusta se oli hieman tylyä, mitä hänelle kävi Celticin kanssa, mutta minusta hänen on nyt ehdottomasti mietittävä seuraavaa 1,5 vuotta ja ajateltava, että hän voi todella saavuttaa jotain Leicesterissä.

– Ja ehkä sen 1,5 vuoden jälkeen, jos Tottenham, Arsenal, Liverpooliin hän ei tietenkään mene takaisin, Manchester United ei voisi ikinä tapahtua, Manchester City… Enpä tiedä. Hän haluaa vielä johonkin oikeasti isoon seuraan, se vain on fakta.