Pasi Rautiainen ennakoi kovaa taistelua Valioliigassa säilymisestä: ”Ehkä Brightonin toivo on siinä”

© Kuva: Getty Images

Taistelu Valioliigan sarjapaikoista sai tällä viikolla uutta jännitystä, kun Cardiff City kaatoi Brightonin vieraskentällä 2-0. Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen ennakoi Brightonille vaikeaa tehtävää myös lauantaina, kun se kohtaa vieraissa huikean kauden pelanneen sarjanousija Wolverhamptonin.

Brighton on hävinnyt nyt neljä ottelua perätysten Valioliigassa tekemättä ainuttakaan maalia. Kolmannella putoajan paikalla oleva Cardiff vaanii nyt kahden pisteen päässä, tosin ottelun enemmän pelanneena.

Rautiainen on seurannut huolestuneena Chris Hughtonin luotsaaman Brightonin otteita.

– Oltiin kesällä (Viasatin selostaja) Ville Kuusisen kanssa etelärannikolla. Pidän Chris Hughtonin tyylistä, mutta hänen habitus ja elekielensä ovat olleet jo pidemmän aikaa huolestuttavia. Minulla on tunne, että Brighton yrittää tällä hetkellä pelata sellaista jalkapalloa, mihin he eivät ole kyvykkäitä, Rautiainen toteaa Valioliiga.comille.

Neljän ottelun tappioputken aikana Brighton on päästänyt 11 maalia, mikä on aivan liikaa.

– Jos Brighton haluaa säilyä tässä sarjassa, heidän pitää saada isojen toppareiden toimesta toimiva puolustuspeli paljon, paljon tiiviimmäksi. Nyt vaikuttaa vähän siltä, että Brighton haluaa pelata futista mukana. Välimatkat ja joukkueiden etäisyydet ovat pitkät. Silloin myös Lewis Dunk ja Shane Duffy joutuvat liikkeillään valtaviin ongelmiin.

– Tämän päälle he ovat muutaman pelin antaneet periksi liian aikaisin, eivätkä ole uskoneet omaan asiaansa. Se on se, mikä syö Chris Hughtonia, Rautiainen arvioi.

Isäntäjoukkue Wolverhampton pitää Valioliigassa komeasti kahdeksatta sijaa tiukassa keskikastin taistelussa. Brighton kaipaa lauantain ottelusta kipeästi pisteitä, sillä loppukauden ohjelmassa on vielä ottelut kärkipään joukkueita Tottenhamia, Arsenalia ja Manchester Cityä vastaan.

– Vierasvoittoon Wolvesia vastaan en usko, mutta pinna on mahdollista hakea tiukan puolustuspelin kautta. Ehkä Brightonin toive on kuitenkin siinä, että Cardiff on herännyt liian myöhään, Rautiainen pohtii.

Wolverhampton−Brighton-ottelu nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa  lauantaina 20.4. klo 16.55.

Pasi Rautiainen ja Mika Kottila aloittavat Valioliiga-lauantain puimisen studiossa jo ennen päivän ensimmäistä ottelua Manchester City – Tottenham klo 14.00 alkaen.

Kimmo Mäkinen

Kertoimet ottelulleSheffield United - Brighton & Hove Albion22.02.2020