Kausiennakko 2021-22 – Brighton: Ykköstopparin lähtö jätti ison aukon – uskomattoman huono tuuri ei voi jatkua loputtomiin

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Huono tuuri loppuu

Sijat: 11-13

Brighton on Grahamin Potterin alaisuudessa löytänyt oman tavan pelata. Se ei ole vielä tuottanut toivottua tulosta, mutta maaliodottamat kertovat, että joukkue pelaa tuloksiaan paremmin.

Tilastot eivät kuitenkaan muutu ilman, että maalintekopaikat muuttuvat konkreettisesti maaleiksi. Viime kaudella rimat ja lähes uskomattomat sattumat olivat Brightonia vastaan. Pitkässä juoksussa sattuman on käännyttävä. Siksi Brighton on alkavalla kaudella pelaamassa seurahistoriansa ylivoimaisesti parhaan kautensa.

Ben Whiten lähtö Arsenaliin jätti Brightonin alakertaan ison aukon. Kuva: Getty Images.

Huoliakin riittää. Ben Whiten lähtö on iso menetys, ja Yves Bissouma on yhä monen suurseuran kiikarissa. Jos Bissoumakin vielä lähtee, putoaa Brightonin odotukset kertaheitolla. Korvaajia varmasti etsitään, mutta sopeutuminen ottaa aina oman aikansa.

Mahdollisuudet

Brighton alisuoritti parillakin mittarilla viime kaudella. Sen sijoitus kohenee jo huomattavasti, jos se yltää noilla mittareilla siihen, mitä siltä voi odottaa.

Jo pelkästään Maupayn tai jonkun muun maalivireen löytyminen voi nostaa Albionin ylempään keskikastiin.

Puolustuspään vahvuuksista Brightonin on hyvä lähteä rakentamaan. Albionin on yhä käännettävä enemmän pelejä voitoiksi, jos se haluaa taistella korkeammista sijoituksista. Viime kaudella Brighton pelasi eniten tasapelejä (14) kaikista Valioliigan joukkueista, joskin joukkoon mahtui myös pari viime hetken nousua, joita kelpasi tuulettaa.

Haasteet

Brightonin haasteet piilevät samoissa asioissa kuin viime kaudella: Mitä jos maaliodottamat ja muut positiiviset tilastot eivät konkretisoidu pisteiksi?

Albion on myös siitä haastavassa tilassa, että moni sen luottopelaajista on isompien seurojen kiikarissa. 1-2 menetystä onkin odotettavissa, mutta useampi jättäisi jo isoja rakoja paikattavaksi.

Brighton voi saada Bissoumasta ja Whitesta yhteensä jopa 100 miljoonaa euroa, mutta sen on pohdittava pitkään ja tarkasti, kuinka iso osa tuosta summasta sen on käytettävä mitat täyttävien korvaajien hankkimiseen.

Brighton-uutiset

Ranskalaiskärjen sihti täysin hukassa – loukkaantuiko Englannin maajoukkuetähti?

Brighton ja Leeds jakoivat pisteet maalittomassa tasapelissä lauantain Valioliiga-kierroksen päätösottelussa. Varsinkin avausjaksolla legendaarisen Marcelo Bielsan luotsaama vierasjoukkue oli aivan yössä. Brighton vei peliä todella selvästi...

Valioliiga-manageri nukkui yön kadulla hienon asian puolesta: ”Vähintä mitä voimme tehdä”

Brightonin päävalmentaja Graham Potter nukkui viime perjantaina yön kadulla hyväntekeväisyysjärjestön vuoksi. Potter sekä hänen apuvalmentajansa Billy Reid ja Bruno Saltor osallistuivat tempaukseen, jolla kerättiin varoja...

Ville Liimatta


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!

1
2
3
4
5