Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Burnley FC
  • siirtohuhut-burnleyPerustettu: 1882
  • Stadion: Turf Moor (22 546)
  • Kotikaupunki: Burnley
  • Kotiasu: Tummanpunainen
  • Vierasasu: Vaaleansininen
  • Manageri: Sean Dyche
  • Saavutukset: Englannin mestari 1920-21, 1959-60, FA Cupin voitto 1913-14

Hetken hurmos riitti viime kaudella

Burnleyn viime kauden kohokohta nähtiin 21. tammikuuta, kun se kaatoi Liverpoolin Anfieldilla 1-0-lukemin. Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 17.
  • Pisteet: 39
  • 10 voittoa, 9 tasapeliä, 19 tappiota
  • Maaliero: 33-55
  • Cupit:
    • FA Cup: Viides kierros, hävisi Bournemouthille
    • Liigacup: Neljäs kierros, hävisi Manchester Citylle

Burnleyn viime kauden alku oli todella kehno. Valioliigan seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan se hävisi peräti viisi ja keräsi kasaan ainoastaan kaksi pistettä. Kauden ensimmäisen kolmen pisteen pottinsa se nappasi vasta marraskuun 23. päivä voittamalla kotikentällään Crystal Palacen 1-0-lukemin.

Voittotilin auettua Burnley äityi hurmokseen ja keräsi tasaisesti pisteitä aina tammikuun loppuun asti. Loppukausi oli kuitenkin haastava ja kauden jälkimmäisellä puoliskolla voittoja kertyi kasaan ainoastaan neljä kappaletta.

Sean Dychen luotsaama ryhmä säilytti sarjapaikkansa lopulta melko selkeän piste-eron turvin. Vaikka se sijoittui vasta 17. sijalle, jäi putoamisviivaan matkaa peräti 11 pistettä. Sen onni oli parin kuukauden hyvä vaihe marraskuun lopun jälkeen, jonka aikana se keräsi 20 pistettä 12 ottelusta. Mukaan mahtui muun muassa komea 1-0-vierasvoitto Anfieldilta.

Burnleyn viime kauden suurimpia onnistujia olivat Englannin maajoukkuevahti Nick Pope, 29, sekä uusiseelantilaishyökkääjä Chris Wood, 29.

Pope torjui kauden aikana 32 valioliigaottelussa ja piti maalinsa puhtaana 11 kertaa. Burnley hävisi kaikki kuusi ottelua, joista englantilaisvahti oli sivussa.

Wood puolestaan äityi kauden aikana huimaan maalivireeseen ja tykitti 12 osumaa. Se oli yli kolmannes Burnleyn kaikista kauden aikana tekemistä maaleista (33).

Mitä siirtoja Burnley on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Hiljaiseloa siirtomarkkinoilla, jälleen kerran

Nathan Collins siirtyi Stokesta Burnleyyn. Kuva: Getty Images

Burnleyn siirtokesä on ollut toistaiseksi melko hiljainen. Sisään on tullut vasta kaksi pelaajaa – kokemusta ja nuoruutta.

Kokemusta joukkueeseen tuo walesilaisvahti Wayne Hennessey, 34, joka siirtyi ilmaiseksi Crystal Palacesta. Hennessey on pelannut Valioliigassa jo yli vuosikymmenen ja saanut vastuuta yhteensä 181 valioliigaottelussa. Crystal Palacen lisäksi hänet on nähty Wolvesin maalinsuulla.

Stokesta siirtynyt Nathan Collins, 20, on todella mielenkiintoinen lisä Sean Dychen ryhmään. Topparina pelaava Collins on 193-senttinen järkäle, joka sopii kuin nenä päähän Burnleyn joukkueeseen. Irlantilaispuolustaja on kolunnut läpi eri ikäluokkien juniorimaajoukkueet ja lähitulevaisuudessa häneltä on lupa odottaa A-maajoukkuedebyyttiä.

14 miljoonaa euroa maksanut Collins tulee saamaan kauden aikana näyttöpaikkoja, todennäköisesti cup-kilpailuissa, mutta murtautuminen vakituiseksi avauskokoonpanon pelaajaksi vaikuttaa todella kinkkiseltä tehtävältä.

Burnleyn siirtoikkuna on myös lähtijöiden osalta ollut hiljainen. Merkittäviä avauksen pelaajia ei ole poistunut seurasta – ja tuskin tulee poistumaankaan. Norwichissa viime kauden lainalla pelannut toppari Ben Gibson siirtyi Collinsin tieltä pysyvästi Norfolkiin noin 9,3 miljoonalla eurolla.

Hieman erikoista oli se, että Burnley luopui lupaavasta Josh Bensonista, 21, joka siirtyi pysyvällä siirrolla Barnsleyyn, Mestaruussarjaan. Toisaalta Burnley ei koskaan ole ollut nuorien pelaajien kehityspaikka.

Pahin menetys olisi James Tarkowskin, 28, lähtö, mutta siirtohuhut Burnleyn luottotopparin ympärillä ovat laantuneet viime viikkojen aikana. Myös Dwight McNeil on yhdistetty huhuissa Evertoniin. McNeilin menettäminen olisi Burnleyn hyökkäyspelille valtava takaisku.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Burnley”]

Ketkä ovat Burnleyn suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Nick Pope
29 vuotta
Maalivahti

Nick Pope on Burnleyn tärkein pelaaja. Kuva: Getty Images

Burnleyn ehdottomasti suurin tähti löytyy tolppien välistä. 29-vuotias Nick Pope on loistanut Valioliigassa viime vuosien aikana ja noussut mukaan Englannin maajoukkueryhmään.

Burnley hankki Popen kesällä 2016 naurettavalla 1,3 miljoonan euron siirtosummalla Charltonista. Ensimmäisen kauden englantilaisvahti oli lähes kokonaan sivussa loukkaantumisen vuoksi, kuten myös kauden 18-19, mutta kolmella muulla kaudella hän on ollut kuin muuri.

Pope on pelannut Valioliigassa tähän mennessä 105 ottelua, joissa hän on päästänyt selkänsä taakse pallon ainoastaan 122 kertaa. Nollapelejä on kertynyt tilille komeat 38 kappaletta. Lukemat ovat todella kovat, etenkin kun ottaa huomioon, missä seurassa hän pelaa.

Pope tulee olemaan paljon vartijana jälleen tulevalla kaudella, kun Burnley pyrkii parantamaan sarjasijoitustaan viime kaudesta.

Chris Wood
29 vuotta
Keskushyökkääjä

Chris Wood on tehnyt jo neljänä kautena peräkkäin vähintään kymmenen maalia Valioliigassa. Kuva: Getty Images

29-vuotias Wood on tykittänyt kaksinumeroiset maalilukemat taululle jo neljänä kautena peräkkäin. Viime kaudella uusiseelantilaishyökkääjä osui Valioliigassa 12 kertaa ja oli joukkueensa ylivoimaisesti paras maalintekijä.

Wood tunnetaan erityisen vahvana pääpelaajana ja sopii täten Burnleyn pelityyliin kuin nenä päähän. Hän omaa myös hyvän oikean jalan laukauksen, ja on puolustajien näkövinkkelistä katsottuna todella inhottava vastus.

Läpimurtopelaaja – Dwight McNeil

Dwight McNeil (vas) ei varsinaisesti ole enää läpimurtopelaaja. Kuva: Getty Images.

Dwight McNeil, 21, on pelannut Valioliigassa jo 96 ottelua, joten miehen nostaminen läpimurtopelaajaksi on vähintäänkin kyseenalaista. Toisaalta Burnleyn riveissä ei suoranaisesti ole nuorista ja lupaavista pelaajista ylitarjontaa.

McNeil on poikkeus sääntöön. Sean Dychen Burnley ei varsinaisesti ole seura, jossa nuorista pelaajista hiotaan timantteja. McNeil on kuitenkin pelaaja, joka on raivannut ihailtavalla tavalla itsensä avauksen pelaajaksi ja ansainnut Dychen luottamuksen.

Burnleyn suoraviivaisessa pelitavassa McNeil on pelaaja, joka pystyy rikkomaan rytmin ja tekemään luovia ratkaisuja. Laidalla viihtyvä McNeil teki viime kaudella kaksi maalia ja antoi viisi maalisyöttöä. Iso rooli on luvassa tulevallakin kaudella.

Burnley yllätti kesällä ja hankki 14 miljoonalla eurolla Stokesta 20-vuotiaan Nathan Collinsin, jolta voidaan odottaa ensi kaudella jo tasaisesti vastuuta rotaatiopelaajana. Collins voi hyvin olla läpimurtopelaaja, mutta Burnleyssa jokainen minuutti pitää ansaita. Nuori pelaaja ei saa mitään erityiskohtelua.

Miten Burnley pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Burnleyn ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Valmentajansa näköinen joukkue

Valmennusryhmä

  • Manageri: Sean Dyche
  • Apulaismanageri: Ian Woan
  • Apuvalmentaja: Tony Loughlan
  • Maalivahtivalmentaja: Billy Mercer
  • Maalivahtivalmentaja: Fabian Otte
  • Fysioterapeutti: Alasdair Beattie
Sean Dyche on luonut kasvot Burnleylle. Kuva: Getty Images.

Sean Dyche on noussut Burnleyssa jo lähes kulttimaineeseen. Dyche ei ole veistetty samasta puusta kuin nykyiset modernit valmentajat. Hän ei välitä höpötellä medialle kauniista ideologioista tai identiteeteistä. Dyche tekee työnsä kentällä. Hän on valmentajien duunari.

Dyche ei myöskään huutele mediassa seurajohdolle hankintojen perään, koska sellaisia on Burnleyssa turha huudella. Hän tekee työnsä niin hyvin kuin mahdollista sillä pelaajamateriaalilla, mitä tarjolla on. On myös turha vaihtaa pelaajia, jos vaihtopenkiltä ei löydy parempia vaihtoehtoja.

Dyche ansaitsisi huomattavasti enemmän arvostusta työstään. Burnleyn pitäminen Valioliigassa jo kaudesta 2016-17 lähtien on vertaansa vailla oleva saavutus. Upeat otteet ovat tuomassa Dychelle uuden jatkosopimuksen, sillä nykyinen sopimus on päättymässä vuoden päästä.

Peliurallaan Dyche tahkosi työmiehenä topparin tontilla pääasiassa alemmilla sarjatasoilla. Ei glooriaa tai rapuleipiä. Valmentajaura alkoi Watfordista, jossa Dyche aloitti työt vuonna 2007 ensin alle 18-vuotiaiden joukkueen valmentajana. Vuonna 2009 Dyche nostettiin Malky Mackayn valmennustiimiin edustusjoukkueeseen.

Vuonna 2011 Dyche nousi Watfordin manageriksi, kun Mackay lähti Cardiffiin. Dyche hinasi Watfordin sarjassa 11:nneksi, mutta uudet omistajat eivät nähneet Dycheä oikeaksi mieheksi johtamaan laivaa. Gino Pozzon aikakaudella Watford onkin seilaillut vailla päämäärää, ja valmentajat ovat pääasiassa käyneet kääntymässä.

Dychen työ oli kuitenkin noteerattu. Hänet nostettiin Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään hetkellisesti, kunnes Burnleysta aukesi paikka, kun Eddie Howe siirtyi takaisin Bournemouthiin. Rakkaustarina oli syntynyt.

Burnley oli kuin tehty Dychelle, ja samat sanat toisin päin. Liitto oli täydellinen, ja siitä osoituksena oli heti nousu Valioliigaan kaudeksi 2014-15. Pienen budjetin joukkue putosi heti takaisin Mestaruussarjaan, mutta nousi jälleen kaudella 2015-16. Sen jälkeen Burnley on vakiinnuttanut paikkansa Valioliigan alemmassa keskikastissa Dychen inhorealistisella pelitavalla.

Dychestä ja Burnleystä ei voi olla puhumatta mainitsematta 4-4-2-ryhmitystä ja tiivistä puolustuspeliä. Dyche on mestari organisoimaan 4-4-2-muodon puolustamisen. Vastustaja saa pitää palloa niin paljon kuin haluaa, kunhan se pääosin tapahtuu laidoilla. Laidoilta saa keskitellä niin paljon kuin sielu sietää, koska Burnleyn tiivis keskusta hoitaa armottomalla tehokkuudella pallot pois vaaravyöhykkeeltä.

Dychen Burnley tietää tasan tarkkaan, miten pelata. Roolit ovat selvät. Burnley pelaa prosenttipalloa, jossa se voittaa enemmän pääpalloja kuin häviää. Lisäksi Burnley on erinomainen erikoistilanteissa. Dychen Burnley on oikeastaan kaikkea sitä, mitä moderni jalkapallo ei ole. Toisaalta Dychen Burnley on erinomaisesti valmennettu joukkue, jossa pelataan vain ja ainoastaan pisteistä.

Dychen kaltaista inhorealismia tarvitaan Valioliigan häntäpäässä ja putoamistaistelussa. Dyche tietää, mitä hänen joukkueensa osaa ja mitä ei. Paskasta ei saa leivottua konvehtia, ja vaikka saisi, ei se kovin hyvältä maistuisi.

Peliryhmitys – muoto

Burnley lähtee kauteen juuri niin kuin se on aina lähtenyt Dychen alaisuudessa. Vahva 4-4-2-muoto sulkee keskustan ja ajaa vastustajan laidoille, josta ainoa tie maalintekosektorille on keskityspallot. Tiivis keskusta hoitaa keskitykset pois vaarallisilta alueilta varmuudella.

Hyökkääminen perustuu jälleen kerran Chris Woodin valtavaan rooliin target-hyökkääjänä ja hyökkäysten ratkojana. Burnley avaa mielellään pallon yli vastustajan kahden ylimmän linjan kohti Woodia, joka pudottaa palloja hyvällä prosentilla alapuolelle nousseille keskikenttäpelaajille. Sen jälkeen lähdetäänkin jo pystyyn, joko laidalta tai keskeltä.

Burnleyn täydellinen hyökkäys päättyy laidalta keskitykseen, joka tulee kuin mittatilaustyönä Woodin päähän, josta osoite on hyvin usein vastustajan maaliin. Erikoistilanteet otetaan Burnleyssa tosissaan. Jokainen rajaheitto, vapaa- ja kulmapotku on mahdollisuus voittaa ottelu.

James Tarkowski urakoi isoja minuutteja Burnleyn alakerrassa. Kuva: Getty Images.

Kokoonpanoon halutaan kokemusta ja kaksinkamppailuvoimaa. Lisäksi roolit ovat hyvin selkeät. Burnleyn materiaali ei päätä huimaa, mutta sillä on omaan pelityyliinsä erinomaiset pelaajat. James Tarkowski on yksi liigan parhaista toppareista. Nick Pope torjuu Burnleylle kaudesta toiseen yli kymmenen nollapeliä.

Tarkowskin vierellä johtajuutta tuo kapteeni Ben Mee. Vasempana laitapuolustajana vastuu jakautuu Charlie Taylorin ja Erik Petersin välillä, kuitenkin niin, että Taylor pelaa enemmän. Oikeana laitapakkina urakoi Matthew Lowton.

Keskikentällä Burnleylla on mainettaan parempia pelaajia. Ashley Westwood, Josh Brownhill ja Jack Cork osaavat hommansa erinomaisesti. Westwood pelaa käytännössä niin paljon kuin kroppa kestää, mutta Corkin ja Brownhillin kohdalla Dyche saattaa ajoittain tehdä vaihtoja. Ei ehkä pelin sisällä, mutta otteluiden välillä.

Islantilainen laituri Jóhann Berg Gudmundsson lähettää oikealta palloja keskustaan ja vasemmalta saman asian hoitaa Dwight McNeil, joka on Dychen helmi. McNeil, 21, on hyvä haastamaan ja hän pystyy tekemään luovia ratkaisuja. McNeil tuo tärkeää variaatiota Burnleyn hyökkäämiseen. Hän liikkuu myös hieman isommalla sektorilla, joka rikkoo mukavasti Burnleyn 4-4-2-muotoa hyökätessä ja vaikeuttaa puolustamista.

Jay Rodríguez ja Chris Wood nähdään usein kärkiparina. Kuva: Getty Images.

Kärjessä Chris Wood nakkaa palloja boksin sisällä maaliin. Kookas kärki ei ole mikään pallotaituri, mutta hän on erinomainen työssään, maalien tekemisessä ja target-hyökkääjänä pidempien syöttöjen voittamisessa omille. Jay Rodríguez, Ashley Barnes ja Matej Vydra saavat Woodin vierellä vastuuta tasaisemmin.

Dychen Burnley ei yritä keksiä jalkapalloa uudelleen, vaan luottaa vahvasti omaan tapaansa toimia hyödyntäen pelaajiensa ominaisuuksia. Burnley on erinomaisesti organisoitu joukkue, joka hamuaa 1-0-voittoja. Pallonhallinnalla Burnley ei tee mitään.

Ihanneavaus (4-4-2)

Burnleyn ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=46 /]

Mistä sijoista Burnley pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Täysillä säilymään

Sijat: 17-19

Burnley on joka vuosi arvioitu häntäpäähän, mutta silti se onnistuu vuodesta toiseen pitämään sarjapaikastaan kiinni. On kuitenkin sanomattakin selvää, että Burnley joutuu jälleen venymään, mikäli sarjapaikka uusiutuu.

Joukkue on yhtenäinen, mutta pelaajisto kaipaisi ehdottomasti lisää laatua. Dyche on käyttänyt todella vähän vaihtoja peleissä, mikä kuormittaa entisestään rajallista pelaajamateriaalia.

Chris Woodilta vaaditaan jälleen nappikautta kärjessä. Kuva: Getty Imgaes.

Tälläkin kaudella Burnley lähtee putoamistaisteluun niin sanotusti ennakkosuosikkina, mutta kuinka kauan Dyche onnistuu repimään laadullisesti heikosta joukkueestaan parhaan irti?

Viime kausi oli jo koitua kohtaloksi, mutta yksi hyvän ajanjakso pelasti seuran. Jos sellaista ei tulevalla kaudella nähdä, joutuu Burnley tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan.

Mahdollisuudet

Burnleyn suurimpana vahvuutena voidaan pitää yhtenäisyyttä. Pelaajaryhmä on pysynyt jo usean vuoden ajan hyvin kasassa. Pelaajat tuntevat toistensa liikkeet, ja tietävät tasan tarkkaan, mitä kentällä pitää missäkin tilanteessa tehdä. Tämä on joukkueelle suuri voimavara ja kaiken mennessä nappiin se voi sijoittua keskikastiin.

Haasteet

Burnleyn materiaali on kapea, eikä se ole myöskään järin laadukas. Avainpelaajien täytyy pysyä pelikunnossa koko kauden ajan, muuten Sean Dychen ryhmä joutuu venymään sarjapaikkansa eteen.

[td_block_11 custom_title=”Burnley-uutiset” tag_slug=”Burnley” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]