Kausiennakko 2021-22 – Burnley: Saako Sean Dyche taas viimeisen naurun? – Tavoitteena säilyä ja olla sarjan vi*tumaisin joukkue

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Nick Pope
29 vuotta
Maalivahti

Nick Pope on Burnleyn tärkein pelaaja. Kuva: Getty Images

Burnleyn ehdottomasti suurin tähti löytyy tolppien välistä. 29-vuotias Nick Pope on loistanut Valioliigassa viime vuosien aikana ja noussut mukaan Englannin maajoukkueryhmään.

Burnley hankki Popen kesällä 2016 naurettavalla 1,3 miljoonan euron siirtosummalla Charltonista. Ensimmäisen kauden englantilaisvahti oli lähes kokonaan sivussa loukkaantumisen vuoksi, kuten myös kauden 18-19, mutta kolmella muulla kaudella hän on ollut kuin muuri.

Pope on pelannut Valioliigassa tähän mennessä 105 ottelua, joissa hän on päästänyt selkänsä taakse pallon ainoastaan 122 kertaa. Nollapelejä on kertynyt tilille komeat 38 kappaletta. Lukemat ovat todella kovat, etenkin kun ottaa huomioon, missä seurassa hän pelaa.

Pope tulee olemaan paljon vartijana jälleen tulevalla kaudella, kun Burnley pyrkii parantamaan sarjasijoitustaan viime kaudesta.

Chris Wood
29 vuotta
Keskushyökkääjä

Chris Wood on tehnyt jo neljänä kautena peräkkäin vähintään kymmenen maalia Valioliigassa. Kuva: Getty Images

29-vuotias Wood on tykittänyt kaksinumeroiset maalilukemat taululle jo neljänä kautena peräkkäin. Viime kaudella uusiseelantilaishyökkääjä osui Valioliigassa 12 kertaa ja oli joukkueensa ylivoimaisesti paras maalintekijä.

Wood tunnetaan erityisen vahvana pääpelaajana ja sopii täten Burnleyn pelityyliin kuin nenä päähän. Hän omaa myös hyvän oikean jalan laukauksen, ja on puolustajien näkövinkkelistä katsottuna todella inhottava vastus.

Läpimurtopelaaja – Dwight McNeil

Dwight McNeil (vas) ei varsinaisesti ole enää läpimurtopelaaja. Kuva: Getty Images.

Dwight McNeil, 21, on pelannut Valioliigassa jo 96 ottelua, joten miehen nostaminen läpimurtopelaajaksi on vähintäänkin kyseenalaista. Toisaalta Burnleyn riveissä ei suoranaisesti ole nuorista ja lupaavista pelaajista ylitarjontaa.

McNeil on poikkeus sääntöön. Sean Dychen Burnley ei varsinaisesti ole seura, jossa nuorista pelaajista hiotaan timantteja. McNeil on kuitenkin pelaaja, joka on raivannut ihailtavalla tavalla itsensä avauksen pelaajaksi ja ansainnut Dychen luottamuksen.

Burnleyn suoraviivaisessa pelitavassa McNeil on pelaaja, joka pystyy rikkomaan rytmin ja tekemään luovia ratkaisuja. Laidalla viihtyvä McNeil teki viime kaudella kaksi maalia ja antoi viisi maalisyöttöä. Iso rooli on luvassa tulevallakin kaudella.

Burnley yllätti kesällä ja hankki 14 miljoonalla eurolla Stokesta 20-vuotiaan Nathan Collinsin, jolta voidaan odottaa ensi kaudella jo tasaisesti vastuuta rotaatiopelaajana. Collins voi hyvin olla läpimurtopelaaja, mutta Burnleyssa jokainen minuutti pitää ansaita. Nuori pelaaja ei saa mitään erityiskohtelua.

Miten Burnley pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Burnleyn ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!