Wolverhampton – Stoke City 0-1 (0-0)

Liigacup-illan suurin yllätys nähtiin Wolverhamptonissa, kun vierasjoukkue Stoke City nappasi jatkopaikan 0-1-voitolla. Ratkaisuosuma nähtiin vasta 87. minuutilla, kun vaihdosta kentälle otettu Jacob Brown aloitti vierasjoukkueen juhlat myöhäisellä maalilla.

Viime kauden päätteeksi Eurooppa-liigapaikan napanneelle Wolvesille Stoke-tappio on kova kolaus. Ottelun jälkeen kannattajien joukossa huolta herätti myös 40 miljoonaa euroa kustantaneen nuoren Fábio Silvan tehottomuus. Silvalle kertyi useita paikkoja, mutta viimeistely debyytissä ei onnistunut.

Stoke kohtaa kolmannella kierroksella Ykkösliigan Gillinghamin.

Stoke City FC

@stokecity
We're through to round three! 🙌

#SCFC 🔴⚪️

Burnley – Sheffield United 1-1 (0-1), 5-4 r.p.

Burnley etenee Carabao Cupin kolmannelle kierrokselle kaadettuaan Sheffield Unitedin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla David McGoldrick oli vienyt Sheffieldin 1-0-johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen. Matej Vydran tasoitus 66. minuutilla johti kuitenkin jatko-ottelun kautta rangaistuspotkuille.

Burnleyn sankariksi nousi maalivahti Nick Pope, joka torjui ratkaisevasti Oli McBurnien yrityksen. Pope oli jo jatko-ottelun loppuhetkillä pelastanut Burnleyn takaiskulta venyttämällä jalkansa McBurnien viimeistelyn eteen, ja hän otti toistamiseen niskalenkin hyökkääjästä. Torjunnan jälkeen Robbie Brady sai kunnian täräyttää voittomaalin verkkoon.

Burnley kohtaa kolmannella kierroksella Mestaruussarjan Millwallin.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
Into the third-round, we head to @MillwallFC next week!🏆

Brighton – Portsmouth 4-0 (1-0)

Brighton ei antanut armoa isännöidessään kaksi sarjatasoa alempana lymyilevää Portsmouthia. Portsmouth sinnitteli ensimmäisen puoliskon verran ja oli edelleen jokseenkin pelissä mukana, vaikka Alexis Mac Allister löikin alkutahdit Brightonin vääjäämättömälle voitolle 38. minuutilla.

Toisella puoliskolla Brighton meni menojaan. Alireza Jahanbakhshin ja Bernardon nopeat maalit lopettivat vierasjoukkueen pyristelyt alkuunsa. Viktor Gyökeres kaunisteli vielä 71. minuutilla ensimmäisellä edustusjoukkuemaalillansa taululle loppulukemat 4-0.

Brighton kohtaa kolmannella kierroksella Mestaruussarjan Prestonin.