Manchester City nousi Valioliigassa takaisin sarjataulukon kärkeen, kun Chelsea alistui hallitseville mestareille murskaavin 6-0-lukemin sunnuntai-iltana.

Suorastaan itsetuhoisesti pelanneen Chelsean alamäki alkoi jo ensimmäisillä peliminuuteilla, eikä lontoolaiset saaneet pelistä otetta koko puolitoistatuntisen aikana.

Sergio Agüero teki ottelussa hänen kauden kolmannen hattutemppunsa – 11. hänen koko valioliigauransa aikana. Cityn muista maaleista vastasivat Raheem Sterling (2) ja Ilkay Gündogan.

Manchester City

@ManCity
Your #mancity line-up to take on Chelsea! 🙌

XI | Ederson, Walker, Stones, Laporte, Zinchenko, Fernandinho (C), Gundogan, De Bruyne, Sterling, Bernardo, Aguero

#MCICHE

Manchester City otti ottelussa aikaisen johdon, kun Chelsean puolustus nukahti täysin. City sai vapaapotkun keskikentältä, jonka Kevin de Bruyne antoi nopeasti.

Marcos Alonso jätti Bernardo Silvan täysin vapaaksi kentän oikealla laidalla. Silva sai pallon belgialaistaiturilta, ampuen sen nopeasti kohti maalia. Pallo kimpoli Chelsea-puolustajista maalin toiselle laidalle, josta Raheem Sterling pääsi pommittamaan pelivälineen syvälle verkon perukoille.

Manchester City johti ottelua vain neljän minuutin pelin jälkeen, ja oli lähellä mennä 2-0-johtoon vain hetkeä myöhemmin. Silva kiemurteli vapaaksi Chelsean boksissa ja keskitti pallon matalana takatolpalle, josta Sergio Agüero ei kuitenkaan onnistunut tökkäämään palloa tyhjiin.

Pep Guardiola oli hämillään, mutta argentiinalainen korvasi pian virheensä. Argentiinalaishyökkääjä sai pallon Oleksandr Zinchenkolta, irtaantui Jorginhosta, ja ampui pallon fantastisesti noin 30 metristä maalin yläkulmaan. Kepa Arrizabalaga sai kättään hieman pallon tielle, muttei pystynyt pitämään Agüeron ampumaa tykinkuulaa ulkona maalista.

Chelsean tähtihyökkääjä Eden Hazard väläytti upealla taidonnäytteellä kymmenen minuutin pelin kohdalla, kun hän meni ohitse neljästä City-puolustajasta aina vastustajien boksiin saakka. Hänen vasemman jalan laukauksensa jäi kuitenkin vaisuksi, eikä Edersonilla ollut vaikeuksia ottaa laukausta kiinni.

Chelsea ei tuntunut saavan millään Cityn juonenpäästä kiinni, ja henkilökohtaiset virheet maksoivat jälleen kerran Maurizio Sarrin joukkueelle.

David Luizin purkupallo Zinchenkon keskityksestä putosi Ross Barkleylle, joka kuitenkin palautti pallon huolimattomasti Chelsea-boksin sisälle. Agüero oli maalin edessä täysin vapaana ja tuikkasi pelivälineen yhdellä kosketuksella maaliin. City johti ottelua nyt 3-0 alle 20 minuutin pelin jälkeen.

Agüerosta tuli osuman myötä vasta kuudes pelaaja Valioliigan historiassa, joka on ollut mukana yli 200 maalissa mukana yhden seuran paidassa. Viisi aiempaa rajapyykin saavuttanutta pelaajaa ovat Wayne Rooney (Manchester Unitedissa), Ryan Giggs (Manchester Unitedissa), Thierry Henry (Arsenalissa), Frank Lampard (Chelseassa) ja Steven Gerrard (Liverpoolissa).

200 – Sergio Agüero has become just the 6th player in PL history to register 200 goal involvements for a single club in the competition, after Wayne Rooney (Man Utd), Ryan Giggs (Man Utd), Thierry Henry (Arsenal), Frank Lampard (Chelsea) and Steven Gerrard (Liverpool). Legends.

Chelsea ei vieläkään onnistunut vastaamaan Cityn dominointiin, hukaten muutamat saamansa maalintekopaikat.

Gonzalo Higuaín, joka oli selkeästi Chelsean pirtein pelaaja ensimmäisen puoliajan aikana, pelasi Pedron puolittaiseen läpiajoon Cityn boksissa. Espanjalaislaiturin laukaus osui kuitenkin päin Edersonia.

Taivaansinisten teurastus saikin pian jatkoa, kun City meni pelissä 4-0-johtoon 25 minuutin pelin jälkeen.

Antonio Rüdiger vei pallon Agüerolta Chelsea-alueen sisällä, mutta pallo putosi suoraan boksin reunalla odotelleelle Ilkay Gündoganille. Saksalaiskeskikenttäpelaaja upotti pallon tyylikkäästi maalin oikeaan alakulmaan, eikä Kepalle jäänyt taaskaan mahdollisuutta pysäyttää maaliin kohdistunutta laukausta. Maailman kallein maalivahti jäikin ensimmäisen puoliajan osalta täysin ilman torjuntoja.

City hellitti hieman hyökkäyksessään, ja Chelsea onnistui rakentamaan muutamia – ainakin puolittaisia maalintekotilanteita. Higuaín venytti Edersonin maalillansa upeaan torjuntaan pelin 38. minuutilla, kun argentiinalaiskärjen kaukolaukaus oli suunnata aivan maalin yläkulmaan.

Ensimmäinen puoliaika tuli kuitenkin päätökseen Cityn 4-0-johdossa, eikä Chelsea onnistunut pääsemään otteluun mukaan myöskään pelin toisella puoliskolla.

Toisella jaksolla De Bruyne tarjosi Agüerolle heti avaimet hattutemppuun. Belgialaisen keskitys vasemmalta laidalta putosi täydellisesti Rüdigerin ja David Luizin välissä olleelle Agüerolle, jonka pusku osui kuitenkin ylärimaan.

Manchester Cityn tähtihyökkääjä sai kuitenkin uuden mahdollisuuden kolmanteen maaliinsa, kun César Azpilicueta kaatoi Sterlingin rangaistusalueen sisällä.

Agüero astui pallon taakse ja lähetti Kepan laukauksellaan väärään suuntaan. City johti peliä nyt jo 5-0-lukemin, kun pelikellossa oli 56 minuuttia täynnä.

Kolmas maali vei Agüeron myös Valioliigan maalintekotilastojen jaetulle kärkisijalle Liverpool-hyökkääjä Mohamed Salahin kanssa. Kumpikin on nyt heiluttanut maaliverkkoja 17 kertaa tällä kaudella.

Agüeron poistuttua kentältä reilun tunnin pelin jälkeen, Cityn kliinyys luonnollisesti heikkeni. Vaihdosta sisään tulleella Gabriel Jesusilla oli mahtava tilaisuus viedä City jopa kuuden maalin johtoon, mutta Kepan hieno torjunta piti Cityn maalit ainakin toistaiseksi viidessä.

Chelsea sai yhden laukauksen kohti maalia vaihtomies Emerson Palmierin vapaapotkusta, mutta 80. peliminuutilla maaliverkot soivat taas lontoolaisten päädyssä.

Upean pelinrakentamisen myötä Zinchenko löysi Sterlingin matalalla keskityksellä, joka upotti pallon maaliin täysin ilman vartiointia. Maali oli englantilaishyökkääjän toinen tässä ottelussa, ja 12. tällä valioliigakaudella.

Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Chelsea on päästänyt valioliigaottelussa jopa kuusi maalia häkkiinsä.

Chelsea ei osoittanut minkäänlaista taistelutahtoa pelin toisella jaksolla, eikä sitä ensimmäisenkään puoliajan aikana ehditty kyllä kovin paljoa näkemään. Jos Blues-kapteeni Azpilicueta oli ’häpeissään’ Chelsean toissaviikkoisesta suorituksesta Bournemouthia vastaan, voi espanjalaispuolustaja joutua kaivamaan joitain paljon vahvempia sanoja tällä kertaa.

City lopetti Chelsean kiusaamisen kuudennen maalinsa jälkeen, ja ottelu päättyi lopulta 6-0 manchesterilaisille. City siirtyy voittonsa myötä takaisin sarjaykköseksi, kun taas Chelsea jää maalieron myötä kuudenneksi.