Jättisiirto vireillä? – Athletic: Chelsea aikoo tehdä ennätystarjouksen Erling Braut Hålandista

© Kuva: Getty Images

Chelsea aikoo tehdä ensi kesänä jättimäisen tarjouksen Dortmund-hyökkääjä Erling Braut Hålandista, kertoo The Athletic.

20-vuotiasta norjalaissensaatiota on yhdistetty aiemmin Manchester Unitediin, Manchester Cityyn sekä Real Madridiin, mutta Chelsea aikoo tiettävästi tehdä kaikkensa tuodakseen hänet kauden päätteeksi Stamford Bridgelle.

The Athleticin mukaan Hålandin sopimukseen sisältyy 75 miljoonan euron suuruinen ulososto-optio, jota ei kuitenkaan voi aktivoida ennen kuin vasta kauden 2021-22 lopussa.

Se tarkoittaa luonnollisesti sitä, että Dortmund vaatii kallisarvoisesta tähtipelaajastaan merkittävästi suurempaa siirtokorvausta tämän vuoden puolella.

Koronaviruspandemian aiheuttamien talousvaikeuksien vuoksi Chelsea näkee ensi kesän siirtoikkunan parhaana tilaisuutena Hålandin nappaamiselle, vaikka sen onkin laitettava siirtoennätyksensä uuteen uskoon pelaajakaupan toteuttamiseksi.

Chelsean seurahistorian kalleimmat hankinnat ovat maalivahti Kepa Arrizabalaga ja keskikenttäpelaaja Kai Havertz, jotka maksoivat kumpikin 80 miljoonaa euroa. Hålandista Chelsean olisi pulitettava siis paljon enemmän. Transfermarkt’n mukaan Norjan maajoukkuetähden tämänhetkinen markkina-arvo on 100 miljoonaa euroa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Erling Braut Håland on tehnyt tällä kaudella 12 maalia 11 otteluun Saksan Bundesliigassa. Kuva: Getty Images

Chelsea uskoo edellämainittujen kilpailijoiden odottavan hintalapun alenemista ensi vuoteen, mikä antaisi sille etulyöntiaseman neuvotteluissa. Kunnianhimoinen siirto ei kuitenkaan toteudu helpolla, sillä Dortmundin lisäksi Chelsean olisi päästävä siirrosta sopuun superagentti Mino Raiolan kanssa.

Raiola tiettävästi suututti Chelsean kesällä 2017, kun hänen asiakkaansa Romelu Lukaku siirtyi lontoolaisseuran sijaan Manchester Unitediin.

Chelsea on kuitenkin päättänyt hankkia uuden huippuhyökkääjän ensi kesänä, ja Håland on se pelaaja, jonka lontoolaisseura haluaa. The Athleticin mukaan viime kesän törsäily ei ole projektille haitaksi, vaikka se käyttikin viiteen pelaajaan yli 200 miljoonaa euroa.

34-vuotiaan Olivier Giroud’n sopimus päättyy kuuden kuukauden kuluttua, eikä Chelsea halua lähteä ensi kauteen pelkästään Tammy Abrahamin ja Timo Wernerin voimin.

Abraham on antanut lupaavia näyttöjä keskushyökkääjän roolissa, mutta Chelsean mielestä Håland veisi seuran uudelle tasolle, eli lähemmäs Valioliigan ja Mestarien liigan voittoa.

Chelsea on myös luottavainen Wernerin suhteen, vaikka 55 miljoonaa euroa maksaneen saksalaishyökkääjän debyyttikauden esitykset eivät olekaan vastanneet odotuksia. Athleticin mukaan Werner istuisi Hålandin saapuessa kuitenkin enemmän penkillä.

Håland on tehnyt Dortmundille peräti 35 maalia 35 otteluun sen jälkeen kun hän siirtyi saksalaisseuraan RB Salzburgista 12 kuukautta sitten. Tällä kaudella hän on maalannut 19 kertaa 17 otteluun kaikki kilpailut mukaan lukien.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.