Chelsea pelaa tänään vieraspelin Southamptonia vastaan kello 16. Päävalmentaja Frank Lampard valmistelee ryhmäänsä illan otteluun, ja on hyvin mahdollista, että ennen kautta paljon hehkutettu Christian Pulisic ei ole ainakaan avauskokoonpanossa.

Kehuttu yhdysvaltalainen on jäänyt melko pienelle peliajalle Lampardin alaisuudessa. Dortmundista alkuvuonna 64 miljoonalla eurolla ostettu 21-vuotias Pulisic on pelannut Valioliigassa nyt neljässä ottelussa.

− Hän on yhtä nuori kuin monet muut pelaajamme, joista riittää puhetta. Ei saa innostua liikaa, hänen pitää vain työskennellä kovasti ja näyttää, että hän ansaitsee peliaikaa, Lampard sanoi.

Päävalmentaja jatkoi, että samat sanat pätevät kaikkiin muihinkin nuoriin pelaajiin.

− Ensi viikolla minulta saatetaan kysyä kahdesta muusta pelaajasta, että miksi he eivät pelaa. Se kertoo kovasta kilpailutilanteestamme.

Chelsea on siirtokieltonsa takia peluuttanut tällä kaudella paljon nuoria pelaajia. Muun muassa Tammy Abraham, Mason Mount ja Fikayo Tomori ovat tehneet vaikutuksen.

Lampard korosti, että Pulisicin kohdalla täytyy myös muistaa, että tämä on vasta muuttanut uuteen maahan ja tullut pelaamaan uuteen sarjaan, joten nuorella pelaajalla kestää tottua uuteen ympäristöön.

Chelsean nuorista muun muassa aiemmin mainitut Abraham, Mount ja Tomori valittiin Englannin EM-karsintajoukkueeseen. Toisin kuin Saksasta siirtynyt yhdysvaltalainen Pulisic, he ovat pelanneet Englannissa jo pidempään.

− En valitettavasti voi valita heitä kaikkia peliin samaan aikaan, Lampard viittasi Chelsean kovaan sisäiseen kilpailuun.

Lähde: The Telegraph