Valioliigaseura toistaa jalkapallomaailmaa koskettaneen tempun – stadion avataan pakkassuojaksi kodittomille

© Kuva: Getty Images

Crystal Palace toistaa jalkapallomaailmaa viime tammikuussa koskettaneen tempauksen, jossa se kutsuu kodittomat suojaan talvipakkasilta stadionilleen Selhurst Parkille.

Lontoolaisseura haluaa jälleen tarjota suojan kodittomille äärimmäisissä sääolosuhteissa. Aina kun lämpötilan ennustetaan putoavan pakkasen puolelle, Selhurst Parkin Glaziers-oleskelutila muutetan väliaikaiseksi yöpaikaksi, johon mahtuu yöpymään 10 henkilöä. Paikalla on vapaaehtoistyöntekijöitä, Crystal Palacen omaa henkilökuntaa ja myös asunnottomuuspalvelujen asiantuntijoita.

Tulokkaat ovat seuran tiedotteen mukaan tervetulleita yöpymään leirisängylle, saamaan lämpimän illallisen, aamiaisen seuraavana aamuna ja käyttämään pesutiloja ennen kuin oleskelutila muutetaan aamun aikana takaisin ennalleen.

Asunnottomuuden ehkäisemisen palvelun Croydon Councilin henkilökunta yrittää paikan päällä ideoida turvapaikkaan saapuneille kodittomille pitkäaikaisempia asunnottomuusratkaisuja erityisesti sille ajalle, kun Selhurst Park ei ole käytössä yöpymistä varten esimerkiksi valioliigaseuran kotiotteluiden aikana.

– Viime talven järjestelyn onnistumisen takia avaamme hätäsuojamme uudestaan niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Työskentelemme yhteistyössä Croydon Coulcilin kanssa ja tavoitteemme ei ole ainoastaan tarjota kodittomille yösijaa vaan myös auttaa heitä pääsemään pois kaduilta. Viime vuonna pystyimme löytämään työpaikat kahdelle turvakotiin tulleelle henkilölle, Crystal Palacen toimitusjohtaja Phil Alexander sanoi.

Lontoossa on tuhansia ihmisiä, jotka joutuvat nukkumaan taivasalla, mikä on tietty hengenvaarallista kylmillä säillä. Sen vuoksi Palacen tekemää työtä pidetään Englannissa ja maailmalla huipputärkeänä ja arvostettuna.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!