Onko Valioliigan yllättäjä ansainnut uuden mahdollisuuden maajoukkueessa? – ”Siinä voi olla minun saumani”

© Kuva: Getty Images

Southamptonin hyökkääjä Danny Ings uskoo, että hän voisi tarjota erilaisen vaihtoehdon Englannin maajoukkueelle ensi kesän EM-kisoissa.

Ings, 27, on 14 osumallaan Manchester Unitedin Marcus Rashfordin ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa Valioliigan maalipörssin jaetulla toisella sijalla. Vain Leicesterin Jamie Vardy on onnistunut maalinteossa useammin, 17 kertaa.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate voi joutua miettimään ryhmäänsä uuden ysipaikan pelaajan, koska Tottenhamin hyökkääjältä ja maajoukkueen kapteenilta Harry Kanelta saattaa jäädä EM-turnaus väliin takareisivamman takia.

Ings on toistaiseksi pelannut urallaan vasta yhdessä A-maaottelussa, lokakuussa 2015 EM-karsintapelissä Liettuaa vastaan.

– Gareth haluaa tietyntyyppisen hyökkääjän, joka pelaa tietyllä tavalla, ja kaikki on kiinni siitä, mitä hän haluaa, vastasi Ings NBC:lle kysyttäessä Englannin hyökkääjätilanteesta.

– Omassa seurassani prässään paljon, juoksen linjan taakse, enkä koske juuri palloon.

– Siinä voi olla minun saumani, jos siinä [pelitavassani] on jotain, mitä muilla jätkillä ei ole ja mitä Gareth joukkueeseensa haluaa.

– Sanoisin, että me kaikki [vaihtoehdot Englannin hyökkäykseen] olemme erilaisia pelaajia siinä mielessä, miten pelaamme seuroissamme ja miten olemme urallamme pelanneet.

Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Ian Wright sanoi aiemmin tällä viikolla, että Ings on ansainnut ainakin uuden näytönpaikan Southgaten ryhmässä.

– Ings on pärjännyt loistavasti. Hän luo paljon maaleja tyhjästä, kommentoi Wright BBC:lle.

– Toivon, että hän pystyy jatkamaan hyvää virettään. Hän ansaitsee sen kaiken sen jälkeen, mitä hän on käynyt läpi, jatkoi Wright viitateen Ingsin vaikeisiin polvivammoihin.

Englanti pelaa EM-kisoissa samassa alkulohkossa Kroatian, Tšekin ja Norjan, Serbian Skotlannin tai Israelin kanssa. Ennen lopputurnausta se kohtaa vielä harjoitusotteluissa Italian, Tanskan, Itävallan ja Romanian.