Jalkapalloammattilaisten osallistumisesta koronaviruskriisin vastaiseen taisteluun, on puhuttu paljon Englannissa viime päivinä. Terveysministeri Matt Hancock sanoi perjantaina odottavansa valioliigatähdiltä suurempaa panosta asiaan.

Crystal Palacea tätä nykyä edustava Andros Townsend ehti kuittaamaan puheet vastuun siirtelynä, nostaen esiin varsin merkittävän seikan.

– NHS:n (kansallisten terveyspalvelujen) työntekijät ovat olleet alipalkattuja vuosikausia. Nyt vain 2000 heistä on päässyt koronatesteihin. Se ei ole oikein; nämä ihmiset asettavat muitten terveyden omansa edelle. Ministerin ulostulo on vastuun välttelyä, ja hän valitsee jalkapalloilijat helpoksi maalikseen. Totta kai me kannamme vastuumme, olemme etuoikeutetussa asemassamme sen yhteiskunnalle velkaa.

Townsend viittasi kommentillaan luonnollisesti ministerin omaan asemaan, jossa tämä on merkittävästi vastuussa terveydenhuoltoalan palkkatasosta.

Hyökkääjän entinen joukkuetoveri Danny Rose pitää osallistumista itsestään selvänä asiana. Myös hän viittaa ministerin pisteitä kalastelleeseen puheenvuoroon.

– Keskinäiset keskustelumme aiheesta olivat käynnissä jo ennen kuin jalkapallon ulkopuolelta kommentoitiin asemaamme. Olemme kaikki halukkaita parantamaan tilannetta. Voin tietysti puhua vain omasta puolestani, mutta minulle ei ole minkäänlainen ongelma jakaa palkkaani niiden kanssa, jotka taistelevat eturintamalla, ja heidän, joiden elämää tämän hetken tilanne muuten vaikeuttaa.

Lähteet: The Guardian, BBC