Sheffield United antaa tukensa hyökkääjälleen David McGoldrickille, joka joutui rasististen kommenttien kohteeksi lauantain Chelsea-pelin jälkeen. Sheffield kertoo tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta kuvottavien viestien lähettäjä saadaan kiinni.

McGoldrick jakoi Instagram-tilillään kuvakaappauksen viestistä, joka hänelle lähetettiin. Viestissä Sheffield-hyökkääjää herjattiin rasistisesti ja muun muassa todettiin, ettei tämän elämällä ole merkitystä.

– Vuosi on 2020, ja tämä on elämää, McGoldrick kirjoitti kuvakaappauksen yhteyteen.

Sheffield kiiruhti pikaisesti tuomitsemaan vastenmieliset viestit.

– Seurana aiomme tukea David McGoldrickia ja teemme kaikkemme, jotta löydämme henkilön, joka on vastuussa tästä iljettävästä viestistä. Teemme yhteistyötä asianomaisten viranomaisten kanssa varmistaaksemme, että tämän takana oleva henkilö saadaan oikeuden eteen, Sheffield kirjoittaa lausunnossaan.

– Tämä ei voi jatkua. Jonkin on pakko muuttua.

Sheffield United

@SheffieldUnited
As a club we will support David McGoldrick and will do all we can to find the perpetrator of this disgusting message.

We will work with the relevant authorities to ensure the person behind this post is brought to justice.

This cannot continue. Something needs to change.

Myös Irlannin jalkapalloliitto on ottanut kantaa maajoukkuepelaajansa kohtaamaan rasismiin. Lisäksi South Yorkshiren poliisi on ottanut tapauksen tutkintaan.

– Tällainen käytös on tyrmistyttävää eikä sitä voi hyväksyä jalkapallossa tai yhteiskunnassa, Irlannin jalkapalloliiton edustaja kommentoi.

McGoldrick osui kahdesti Chelseaa vastaan Sheffieldin napatessa 3-0 kotivoiton. Hänen saamansa viesti tuli vain pari päivää sen jälkeen, kun Crystal Palace -tähti Wilfried Zaha joutui rasistisen kohun keskiöön. Zahan saamien herjojen takana oli 12-vuotias poika, joka otettiin poliisin toimesta huostaan.