Onko Eden Hazard Valioliigan paras pelaaja? Pasi Rautiainen: ”Löydän heti yhden paremman ja hän on Citystä”

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa nähdään lauantai-iltana todellinen huippukamppailu, kun Chelsea isännöi liigakärki Manchester Cityä. Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen uskoo, että Stamford Bridgellä voidaan nähdä Cityn kauden ensimmäinen tappio.

Hallitseva mestari City johtaa sarjaa 15 pelatun kierroksen jälkeen kahden pisteen erolla Liverpooliin. City on voittanut 13 ottelua ja pelannut kaksi tasan. Chelsea on tällä hetkellä neljäntenä 10 pistettä Cityn perässä. Sarjan jännityksen takia Rautiainen myöntää pitävänsä lauantai-iltana lippuja pystyssä Chelsean puolesta. Cityn mestaruusjuna on kuitenkin toistaiseksi näyttänyt kulkevan vakaasti raiteillaan.

– Cityn pelaaminen on vaan niin pelottavan varmaa kaikilla kentän osa-alueilla. Pallollisen pelaamisen lisäksi niillä on maalivahti (Ederson), joka ottaa koppeja ja ottelun ratkaisevilla hetkillä pelastaa joukkuetta, niin kuin nyt Watfordissa hän torjui 0-0-tilanteessa (Troy) Deeneyn periaatteessa varman maalipaikan, Rautiainen arvioi.

City otti viikon ensimmäisessä Valioliiga-ottelussaan tiistaina 2-1-vierasvoiton Watfordista, kun taas Chelsea kärsi keskiviikkona yllättävän 1-2-vierastappion Wolverhamptonissa. Kotikentällään Chelsea ei ole kuitenkaan tällä kaudella tappioita kärsinyt. Maurizio Sarrin luotsaaman joukkueen esitykset Stamford Bridgellä ovat vakuuttaneet myös Rautiaisen.

– Odotan kahden varman, hyvään syöttötyöskentelyyn uskovan joukkueen teknillistä ja taitavaa jalkapalloa. Minä luulen, että jos Chelsea ei alapäässä tee suuria virheitä sijoittumispelaamisessa, niin iltapelissä kotonaan Chelsealla on mahdollisuudet tehdä se, mihin kukaan ei ole tänä vuonna vielä pystynyt. Eli voittaa Cityn.

– Ilman Chelsean virheitä, (David) Luizin ja (Antonio) Rüdigerin hölmöjä höntyilyjä tai liian suuria riskejä avauspelaamisessa Cityn ensimmäinen tappio voi olla nyt lähellä, Rautiainen ennakoi.

Hazard vai silva?

Jatkuvien Real Madrid -siirtohuhujen kohteena oleva Eden Hazard on tehnyt Chelsealle 14 Valioliigan ottelussa seitsemän maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä. Moni asiantuntija on tällä hetkellä valmis nimeämään belgialaisen Valioliigan parhaaksi pelaajaksi, mutta Rautiaisen katse kääntyy lauantain vastustajan riveihin.

– Jos minun pitäisi valita yksi MVP (arvokkain pelaaja) ryhmääni, niin löydän heti yhden paremman ja löydän sen Citystä. Ja se ei ole Fernandinho. Se on David Silva, Rautiainen heittää.

Perustelut Valioliigassa 13 ottelussa 5 maalia ja 2 maalisyöttöä tilastoihinsa kerryttäneen Silvan valinnalle ovat ehtaa Rautiaista.

– Sitä on kliffa katsoa, kun se on futaaja. Mulle se on futaaja, Rautiainen kuittaa.

Pasi Rautiainen kommentoi Keith Armstrongin kanssa Valioliiga-otteluita Viasat Jalkapallo -kanavan ja Viaplayn studiossa lauantaina 8.12. klo 14.00 alkaen. Chelsea – Manchester City -ottelu on ohjemassa klo 19.20.

Kimmo Mäkinen