Sky: Manchester United tarjoamassa jättimäistä sopimusta Dean Hendersonille – menettääkö David de Gea valtikkansa jo ensi kaudella?

© Kuva: Getty Images

Manchester United neuvottelee parhaillaan Sky Sportsin saamien tietojen mukaan Dean Hendersonin kanssa jättimäisestä jatkosopimuksesta. Sheffield Unitedissa viime kauden lainalla pelannut Henderson saatetaan nähdä jo ensi kaudella kilpailemassa peliajasta David de Gean kanssa.

Henderson pelasi upean kauden sarjanousija Sheffield Unitedissa. Otteet olivat sen verran vakuuttavia, että United on joutunut tosissaan pohtimaan, mitä se tekee 23-vuotiaan maalivahtinsa kanssa. David de Gea on ollut jo pitkään Unitedin selkeä ykkösmaalivahti, mutta viime vuosina otteissa on nähty ailahtelevuutta.

Hendersonin esitykset ovat ymmärrettävästi herättäneet myös muiden seurojen kiinnostuksen. Esimerkiksi Chelsea tarkkailee parhaillaan sitä, miten jatkosopimusneuvottelut etenevät.

Mikäli United ei saisi jatkosopimusta maaliin, Chelsea on varmasti tarjoamassa isoa palkkapussia Hendersonille ja merkittävää siirtokorvausta Unitedille. Chelsea-manageri Frank Lampard haluaa tiettävästi löytää korvaajan nykyiselle ykkösvahdilleen Kepa Arrizabalagalle.

Siksi United ei voi nuukailla rahan kanssa. Man Utd haluaa kiinnittää Hendersonin pitkällä sopimuksella, ja Skyn mukaan uusi jatkosopimus tekee Hendersonista jopa yhden Euroopan parhaiten palkatuista maalivahdeista.

Neuvottelut ovat edenneet positiivisissa merkeissä, mutta nimiä ei ole vielä laitettu paperiin. Hendersonin nykyinen sopimus päättyy kesällä 2022, ja siihen kuuluu vielä vuoden optio.

United haluaa Hendersonista tulevaisuuden ykkösmaalivahdin Old Traffordille, mutta kysymys kuuluukin milloin se voisi aikaisintaan tapahtua? De Gea ei nimittäin ole ihan heti häipymässä Unelmien teatterilta. Espanjalaisvahdin sopimus ulottuu aina kesään 2023 saakka, ja siihenkin kuuluu vielä vuoden optio.

Skyn tietojen mukaan United-manageri Ole Gunnar Solskjær olisi avoin ajatukselle, että de Gea sekä Henderson pelaisivat ensi kaudella molemmat Unitedissa. Solskjær olisi valmis laittamaan veskarit samalle viivalle kauden alkaessa ja kilpailemaan ykkösvahdin asemasta.

Se auttaisi varmasti myös Hendersonin sopimusneuvotteluissa. Kokonaan toinen juttu on se, miten de Gean leiri näkee Solskjærin näkemyksen maalivahtien peluutuksesta, epäluottamuslauseena vai motivaattorina?