Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær kiitteli torstaina Dean Hendersonin lannistumattomuutta englantilaistorjujan mokattua alkuminuuteilla pahasti entistä seuraansa Sheffield Unitedia vastaan.

Henderson, 23, pelasi kaksi menestyksekästä kautta Sheffield Unitedissa ja palasi viime kesänä Manchesteriin kilpailemaan peliajasta David de Gean kanssa. Hänen on ollut pitkälti tyytyminen minuutteihin cup-kilpailuissa, mutta torstaina hän pääsi toista kertaa tällä kaudella avaukseen Valioliigassa, kun Solskjærin miehistö vieraili Bramall Lanella.

Peli alkoi kuitenkin Hendersonin kannalta karmaisevalla tavalla, kun Sheffield United siirtyi johtoon hänen mokastaan. Oliver Burke prässäsi Hendersonilta pallon pois ja petasi paikan David McGoldrickille, jolla oli helppo työ viedä kotijoukkue johtoon.

Hendersonin onneksi Manchester United kiri vielä avausjaksolla johtoon Anthony Martialin ja Marcus Rashfordin maaleilla, eikä päästänyt siitä enää irti. Rashford osui vielä toisen puolikkaan alussa kertaalleen ennen kuin McGoldrick kavensi pelin loppuhetkillä. Henderson pääsi itsekin loistamaan loppuvihellyksen alla, kun hän teki tärkeän torjunnan lisäajalla varmistaakseen 3-2-voiton (lue otteluraportti).

Henderson yritti vielä korjata avausmaalissa virheensä, muttei onnistunut. Kuva: Getty Images

Solskjær ei väistellyt sitä, että ensimmäinen maali meni täysin Hendersonin piikkiin, mutta muuten hän oli tyytyväinen maalivahtinsa esitykseen.

– Aloitimme todella verkkaisesti ja hitaasti taas. Olen todella yllättynyt siitä, koska me puhuimme siitä. Näytimme videoita ja tiesimme tasan tarkkaan, mitä tulee käymään ja sitten niin kävikin, kommentoi Solskjær Manchester Evening Newsin mukaan.

– Me hölkkäsimme ympäri kenttää, eikä se riittänyt. Mutta kaikki osoittivat fantastista luonnetta, ja rupesimme pelaamaan.

– Tämä oli haaste Deanille, kun hän teki tuollaisen virheen, ja hän selvisi siitä loistavasti. Hän ei missään vaiheessa rimpuillut peliin mukaan tai jahdannut hommia, hän vain hoiti tehtävänsä.

– Näimme [Hendersonilta] hyvät, pahat ja rumat, ehkäpä eri järjestyksessä. Hän oppii koko ajan. Hän on luultavasti odottanut paluuta tänne, ja tuosta alusta yli pääseminen osoitti hänen luonteensa.