Aston Villan manageri Dean Smith leimasi Manchester Cityn avausmaalin hyväksymisen ”säälittäväksi”, kun hänen joukkueensa hävisi Pep Guardiolan miehistölle 0-2-lukemin keskiviikkoiltana.

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri oli paitsiossa, kun Tyrone Mings katkaisi Taivaansinisten syötön alakerrassa. Espanjalainen juoksi kuitenkin alas riistämään Villa-topparilta pallon ennen maalisyöttöä Bernardo Silvan voitto-osumaan.

Smith protestoi 79. minuutilla syntynyttä maalia voimakkaasti kentän laidalla, minkä seurauksena hänet ajettiin ulos. Ottelun jälkeen hän oli yhä vahvasti sitä mieltä, ettei osumaa olisi pitänyt hyväksyä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Football on TNT Sports

@footballontnt
Was Rodri interfering with play from an offside position in the build-up to Bernardo Silva's breakthrough goal for Man City?

Peter Walton thinks so... 🧐

Jos ylläoleva kuvasarja ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Se oli naurettavaa. Hän oli 10 jaardia paitsiossa, tuli takaisin ja taklasi meidän pelaajan. Tämä on säälittävä sääntö ja tämä oli säälittävä tuomio, Smith kommentoi BT Sportille.

LUE MYÖS: Pep Guardiola iloitsee Man Cityn uudelleen löytyneestä vireestä: ”Mestaruuden vaatimalla tavalla”

– En ole koskaan nähnyt vastaavaa maalia hyväksyttävän. Sitä on tarkasteltava. En usko että kukaan stadionilla ajatteli, että maali hyväksyttäisiin, Smith lisäsi BBC:n haastattelussa.

– Ajattelin heidän menevän VAR-monitorille, koska näin tapauksen. Peli näytti kuitenkin jatkuvan avauspotkulla, joten kysyin neljänneltä erotuomarilta, saivatko he jongleerauspalloja joululahjaksi?

– Jos tämä maali tehtiin sääntöjen puitteissa, niin se on ehdottomasti [ongelma]. Eihän pelaajat voi vain seistä paitsiossa ja ottaa etulyöntiasemaa epäreilusta asemasta.

[readmore from=Aston-Villa]

Rodrille pallon menettänyt Mings jakoi myös mielipiteensä tapauksesta ottelun jälkeen.

– En ole koskaan kuullutkaan tästä säännöstä. Voiko pelaajat vain seistä paitsiossa, juosta takaisin ja taklata sinut? Jälkiviisana voin todeta, että minun olisi ehdottomasti pitänyt purkaa pallo tiehensä, mutta en tiennyt tilanteen olevan tämä. Hölynpölyä, Mings kirjoitti Twitterissä.