Manchester City voitti Aston Villan keskiviikkona kotikentällään 2-0 Valioliigassa.

Manchester City

@ManCity
Your City line-up against Aston Villa! 🙌

XI | Ederson, Walker, Dias, Stones, Cancelo, Rodrigo, Gundogan, De Bruyne (C), Bernardo, Foden, Sterling

SUBS | Steffen, Jesus, Zinchenko, Torres, Mendy, Fernandinho, Mahrez, Garcia, Bernabe

#MCIAVL

Villan maalivahti Emiliano Martínez otti heti pelin alkuhetkillä loistotorjunnan, kun Bernardo Silva yritti maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta argentiinalaistorjuja peitti maalin hyvin.

City hallitsi avausjakson tapahtumia, mutta Villakin väläytteli ajoittain vaarallisuuttaan Jack Grealishin ja Bertrand Traorén johdolla.

Tauolle mentäessä Cityllä oli 13 maalintekoyritystä ja Villalla kolme.

Toinen puoliaika oli samanlaista tykitystä kuin ensimmäinenkin. City piti palloa ja Villa pyrki iskemään suoraviivaisesti vastaan.

Kotijoukkue oli todella lähellä siirtyä johtoon 54. minuutilla, kun João Cancelo pujotteli taidokkaasti maalipaikkaan, mutta portugalilaisen laukaus osui vain ylärimaan.

Torjuntatöihin pääsivät ja joutuivat kaikki muutkin kuin maalivahdit. Palloa ei yksinkertaisesti saatu sisään kummassakaan päädyssä, sillä vedon tielle heittäytyi aina joku.

Pitkään näytti, että Etihad Stadiumilla nähdään kauden viihdyttävin maaliton tasapeli, mutta Bernardo Silva vei Cityn johtoon 79. minuutilla. Rodrigo riisti pallon Tyrone Mingsiltä ja siirsi sen Silvalle, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti tulisen kudin sisään. Silvan laukaus oli ottelun 36. maalintekoyritys. 1-0.

Vieraiden mielestä Cityn maali olisi pitänyt liputtaa pois, koska Rodrigo tuli paitsion puolelta riistämään palloa, mutta osuma hyväksyttiin. Vieraiden manageri Dean Smith protestoi kuitenkin siinä määrin, että hän sai ensin keltaisen kortin ja hetiä perään suoran punaisen.

36 - Bernardo Silva's goal for Manchester City was the 36th effort at goal in tonight's match. Breakthrough.

City sai vielä ottelun loppuhetkillä pilkun, kun Gabriel Jesusin pusku pysähtyi Matty Cashin käteen. Rangaistuspotkua asettui ampumaan İlkay Gündoğan, joka laukoi sen keskeltä sisään. 2-0.

Manchester City nousi voiton myötä ainakin hetkellisesti sarjakärkeen. Manchester United voi nousta piikkipaikalle, jos se voittaa keskiviikon viimeisessä ottelussa Fulhamin vieraskentällä. Aston Villa jatkaa 11:nä.