Derby County voitti keskiviikkoiltana vieraissa Leedsin maalein 4-2 ja matkaa siten puolentoista viikon kuluttua pelattavaan nousukarsintafinaaliin. Derby voitti Leedsin yhteismaalein 4-3.

Leeds voitti viime viikon lauantaina Derbyn nousukarsintojen välierien avausosassa maalein 1-0. Silloin voittomaalista vastasi toisen jakson alussa Kemar Roofe.

Leeds lähti siten keskiviikkoiseen kamppailuun ennakkosuosikkina nousukarsintafinaalipaikan suhteen. Nousukarsinnoissa ei lasketa vierasmaaleja samalla tavalla kuin esimerkiksi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Ottelun avausmaali nähtiin 24. minuutilla. Leedsin Kalvin Phillips lähetti vapaapotkun boksiin kaukaa keskikentältä. Pallo onnistui löytämään tiensä suoraan tolppaan, josta se kimposi Stuart Dallasille. Dallas vei Leedsin johtoon ja siten kahden maalin etumatkalle yhteismaaleissa.

Frank Lampardin valmentama Derby ei kuitenkaan luovuttanut ja tekikin tasoitusmaalin onnekkaasti. Leeds-vahti Kiko Casillan ja topparin välinen kommunikaatio ei toiminut ja Casillan vastaantulo vapaana olleeseen palloon epäonnistui. Juuri hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Jack Marriott toi ensimmäisellä kosketuksellaan Leedsin takaisin peliin mukaan.

Leeds tuli yhteismaaleissa tasoihin ja nappasi ottelun johtoaseman välittömästi toisen jakson alussa. Mason Mount näytti jo menettäneen tasapainonsa, mutta onnistui kuitenkin nostamaan pallon ohi Casillan. Tasoissa olleet yhteismaalit olisivat vieneet nousukarsintavälierän jatkoajalle.

Se ei kuitenkaan luonnollisesti riittänyt Lampardin suojateille. Derbylle tuomittiin rangaistuspotku kymmenisen minuuttia Mountin osuman jälkeen ja Harry Wilson ampui varmasti pilkun verkon perukoille.

Marcelo Bielsan Leeds ei kuitenkaan luovuttanut nopeista takaiskumaaleista huolimatta. Ensimmäisestä maalista vastannut Dallas ohitti boksin kulmassa muutaman Derbyn puolustajan ja laukoi komeasti pallon takakulmaan. Leeds oli jälleen tasoissa.

Derby pisti pelin pakettiin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Marriott pelattiin puolittaiseen läpiajoon, eikä 24-vuotias englantilainen epäonnistunut paikassaan.

Derby kohtaa ensi viikon viikonloppuna Wembleyllä nousukarsintafinaalissa Aston Villan.