Telegraph: Cardiff vaatii FIFA:lta Emiliano Salan siirron mitätöimistä

© Kuva: Getty Images

Jalkapallokauden ylivoimaisesti suurimpiin tragedioihin kuuluu argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salan menehtyminen lentoturmassa matkalla Ranskasta Englantiin. 28-vuotias Sala oli juuri sopinut siirrosta Nantesista Cardiffiin ja kävi hyvästelemässä entiset joukkuetoverinsa ennen onnettomuuden tapahtumista.

Salan etsintöjen päätyttyä tuloksekkaasti ja hyökkääjän päästyä haudan lepoon kotimaassaan Argentiinassa uutisoinnissa on keskitytty riitaan Salan siirtokorvauksesta. Cardiff jäi siirron myötä Nantesille velkaa 17 miljoonan euron siirtokorvauksen, vaikkei Sala ehtinyt pelata seuran väreissä yhtään ottelua.

Nyt The Telegraph kertoo, että Cardiff suunnittelee keskustelevansa Salan siirrosta jalkapallon kattojärjestö FIFA:n kanssa. Seuran päämääränä on julistaa pelaajan hankinta ”mitätöidyksi ja epäpäteväksi”. Täten Cardiff ei koe olevansa velvoitettu siirtokorvausta maksamaan.

Cardiff perustelee pyrkimyksiään sillä, ettei Valioliiga olisi nykytietojen valossa sallinut Salan pelaamista, sillä solmittu sopimus ei ollut sääntöjenmukainen. Siirtopapereissa oli edelleen joitain lakipykäliä, joita ei oltu asianmukaisesti täytetty.

Sopimus, jonka Sala oli allekirjoittanut, ei läpäissyt Valioliigan tarkistusta. Telegraphin mukaan kyse oli siitä, että allekirjoitetussa sopimuksessa eivät täyttyneet siirtosumman osamaksuja koskevat pykälät. Valioliigan sääntöjen mukaan osamaksusummien täytyy olla yhtä suuria. Salan olisi täytynyt allekirjoittaa muokattu sopimus voidakseen pelata Valioliigassa, ja tiettävästi hän ei ehtinyt sitä ennen kuolemaansa tehdä.

Cardiffin näkemyksen mukaan siirron pätevöityminen olisi edellyttänyt myös sitä, että Walesin ja Ranskan jalkapalloliitot olisivat ehtineet vahvistaa Salan rekisteröimisen Cardiffin pelaajaksi ja julkistaa pelaajan kansainvälisen siirtotodistuksen ennen kohtalokasta onnettomuutta. Näin ei tiettävästi tapahtunut ennen Salan kuolinpäivää, tammikuun 21. päivää.

– Cardiffin ja Nantesin välinen siirtosopimus riippui useista ehdoista, Telegraphin lähde kertoo.

– Jos jokin niistä ei täyttynyt, sopimus olisi mitätön ja epäpätevä, eikä maksua tarvitsisi suorittaa. Nantes ehdotti tätä pykälää. He pyysivät jyrkkiä vaatimuksia.

Ensimmäisen maksun takaraja oli 22. tammikuuta. Nantes ehdotti eräpäivää siksi, että sillä olisi näin ollen yhä aikaa etsiä Salalle toinen ostaja.

Lähde: AS