Sky: Rasismi tapetilla Englannin maajoukkueessa – pelaajat keskustelevat kentältä poistumisesta

© Kuva: Getty Images

Englannin A-maajoukkue harkitsee, tulisiko sen poistua kentältä, jos se kohtaa rasismia ensi kuun EM-karsintaottelussa Bulgariassa, kertoo Sky Sports.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa rankaisi Bulgariaa, jonka kannattajat syyllistyivät rasistiseen käytökseen kesäkuussa otteluissa Kosovoa ja Tšekkiä vastaan.

Rangaistuksen johdosta Bulgarian ja Englannin välinen ottelu pelataan rajatun katsojamäärän edessä. Englannin jalkapalloliitto FA ja poliisi tekevät valmisteluja sen varalta, jos Bulgariassa esiintyy rasistista käytöstä.

Englannin joukkue kävi ennen viime vuoden MM-kisoja päävalmentaja Gareth Southgaten ja FA:n kanssa keskusteluja siitä, miten joukkueen tulisi toimia, jos se kohtaa rasismia Venäjän turnauksessa. Tuolloin joukkue päätti, että se pysyttäytyisi kentällä ja tekisi virallisen valituksen ottelun jälkeen.

Southgate on Sky Sportsin mukaan kiinnostunut kuulemaan, onko ääni pelaajien kellossa muuttunut MM-kisojen jälkeen. Moni pelaaja on viime aikoina joutunut rasististen herjojen kohteeksi Englannissa ja muualla.

Englannin joukkue keskustelee aiheesta kokoontuessaan ensi kuussa, jotta pelaajat ja joukkueen muut jäsenet tietävät täysin varmasti, miten he haluavat ja aikovat reagoida rasismiin ryhmänä.

Viime lauantaina Bulgarian kannattaja poistettiin Wembleyltä, kun järjestyksenvalvoja kuuli hänen herjaavan rasistisesti Englannin Raheem Sterlingiä.

Sterling, Danny Rose ja Callum Hudson-Odoi joutuivat rasististen huutelujen kohteeksi, kun Englanti pelasi maaliskuussa Montenegron vieraana. Rangaistukseksi Montenegro määrättiin pelaamaan seuraava kotiottelunsa suljettujen ovien takana.

Englanti kohtaa Bulgarian vieraskentällä 14. lokakuuta.