Gareth Southgate: ”Olemme vielä kaukana Euroopan kärjestä”

© Kuva: Getty Images

Tshekki kaatoi perjantaina Englannin EM-karsintaottelussa lukemin 2-1. Samalla katkesi Englannin 43 ottelun tappioton putki, kun lasketaan mukaan EM- ja MM-karsintaottelut. Voitolla Englanti olisi varmistanut paikkansa ensi kesän EM-kisoihin.

Englannin maajoukkueen päävalmentajan Gareth Southgaten mukaan perjantain tappio palautti joukkueen maan pinnalle.

– Olemme aina realistisia siitä, millä tasolla olemme. Meillä on kiinnostava joukkue, joka tekee yleensä paljon maaleja. Tiedämme kuitenkin, että meillä on vielä pitkä matka edessä tullaksemme yhdeksi Euroopan parhaista joukkueista, Southgate sanoi Sky Sportsille.

Englannin urakka karsinnoissa jatkuu maanantaina, kun sillä on edessä vierasottelu Bulgariaa vastaan. Puolustaja Kieran Trippier käänsi katseet jo maanantaita kohti tappiollisen ottelun jälkeen.

– Annoimme heille (Tshekki) aivan liikaa tilanteita. He voittivat paljon kakkospalloja ja pystyivät hallitsemaan palloa. Tiedämme kaikki, että pystymme parempaan. Onneksi uusi peli on jo maanantaina, ja se antaa meille mahdollisuuden näyttää tasomme, Trippier kertoi Sky Sportsille.

Englannin joukkueen kapteeni Harry Kane teki joukkueensa ainoan maalin perjantaina rangaistuspotkusta. Kanen mielestä tappio toimii joukkueelle herätyksenä.

– Saimme täydellisen startin otteluun, mutta sen jälkeen pelimme oli liian hidasta. Toisella jaksolla paransimme, mutta se ei riittänyt. Olemme vielä hyvässä tilanteessa lohkossa, mutta tämä toimii herätyksenä joukkueelle. Maanantaina meidän pitää parantaa peliämme, Kane kertoi ITV:n haastattelussa.

Englanti on edelleen karsintalohkonsa kärjessä. Maanantaina sillä on mahdollisuus varmistaa paikkansa tulevan kesän EM-kisoissa. Mikäli Englanti kaataa Bulgarian ja Kosovo ei voita Montenegroa, niin Kolme leijonaa lunastaa kisalippunsa.