Man United -legenda Englannin maajoukkueesta: ”He eivät opi virheistään”

© Kuva: Getty Images

Tshekki kaatoi Englannin perjantai-iltana EM-karsintaottelussa lukemin 2-1. Samalla katkesi myös Englannin todella pitkä putki ilman tappioita karsintaotteluissa.

Manchester Unitedia suurimman osan pelaajaurastaan edustanut Roy Keane antoi kovaa kritiikkiä Englannin maajoukkueelle tappio-ottelun jälkeen.

– He (Englanti) eivät näyttäneet olevan valmiina, kun ottelu alkoi. He eivät olleet teräviä ja kinastelivat keskenään. Minusta he näyttivät ylimielisiltä kentällä, Keane sanoi ITV:n lähetyksessä.

Gareth Southgaten aikana Englannin päästetyistä maaleista peräti 36% on tullut erikoistilanteista. Perjantaina Tshekin tasoitusmaali tuli kulmapotkusta.

– Se on selkeästi suuri ongelma ja hänellä (Southgate) on varmasti monia unettomia öitä sen takia. Joskus täytyy hävitä, jotta oppii. Olen nähnyt jo monien vuosien ajan näitä virheitä, eivätkä he (Englanti) tunnu oppivan niistä. Paremmat joukkueet rokottavat typeristä virheistä, Keane sanoi.

Keanen mielestä ei ole vielä syytä joutua paniikkiin, mutta huolissaan pitää olla. Keane lyttäsi myös täysin puolustaja Danny Rosen esityksen Tshekkiä vastaan.

– Ei ole syytä mennä paniikkiin, Southgaten tilastot valmentajana ovat loistavat. Olen kuitenkin huolissani siitä, oppivatko pelaajat virheistään, Keane jatkoi.

– Danny Rosen esitys tänään oli luokaton, herranjumala sentään. Jonkun pitäisi tehdä asialle jotain. Hän on tehnyt noita samoja virheitä jo kolmen vuoden ajan, eikä tunnu oppivan niistä, Keane päätti.

Tappiosta huolimatta Englanti jatkaa edelleen EM-karsintalohkonsa kärjessä. Maanantaina vastaan asettuu vieraskentällä Bulgaria. Voitolla Englanti varmistaa paikkansa ensi kesän EM-kisoissa, mikäli Kosovo ei voita Montenegroa.

Lähde: Sky Sports