Phil Foden ja Mason Greenwood saivat läksiäislahjat Islannin valtiolta – sakot kirpaissevat yleistä tunnelmaa vähemmän

© Kuva: Getty Images

Ulos Englannin A-maajoukkueesta ainakin Tanska-ottelun ajaksi heitetty kaksikko Phil FodenMason Greenwood sai rangaistuksen koronasäännösten rikkomisesta myös Islannin valtion taholta.

Nuorisoduo kutsui hotellitiloihin Reykjavikissa mitä ilmeisimmin paikallista seuraa, ja rikkoi näin räikeästi ensinnäkin maajoukkueen koronaprotokollaa. Manchester Cityä ja Manchester Unitedia päivätöikseen edustavat pelaajat eivät voi altistumisuhan vuoksi olla tekemisissä muun joukkueen kanssa, vaan matkustavat kotiin Englantiin, muun ryhmän suunnatessa Tanskaan.

Islannin poliisi vahvistaa Sky Sportsille, että Foden ja Greenwood saavat maksettavakseen 250 000 Islannin kruunun, eli reilun 1500 euron suuruisen sakon mieheen. Pelaajien on maksettava summat henkilökohtaisesti sen sijaan, että esimerkiksi FA kuittaisi ne. Julkinen nöyryytys ja mahdolliset jatkosanktiot jalkapallon piirissä tuntunevat tällä tasolla pikkurahoiksi laskettavia sakkoja reippaasti raskaammin.

Englannin luotsi Gareth Southgate kommentoi rikkomusta medialle.

– Tapaus on vakava, ja olemme reagoineet siihen vaadittavalla tavalla niin nopeasti kuin mahdollista. Pelaajat ovat toimineet lapsellisesti. Koko maailma joutuu elämään tämän pandemian kanssa, ja kaikkiin ikäryhmiin kuuluvilla on vastuu toisten ihmisten turvallisuudesta.


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!