Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham ovat mukana 12 seuran joukossa, jotka ovat lupautuneet liittymään uuteen Euroopan Superliigaan (ESL).

Valioliiga-jättien lisäksi kilpailuun ovat osallistumassa Espanjasta Atlético Madrid, Barcelona ja Real Madrid sekä Italiasta AC Milan, Internazionale ja Juventus. Mukaan odotetaan lisäksi vielä kolmea muuta seuraa.

ESL:n tiedotteen mukaan kyseessä on uusi keskellä viikkoa pelattava kilpailu, mutta ideana on, että siihen osallistuvat joukkueet jatkaisivat omissa kansallisissa sarjoissaan. Uuden kilpailun on tarkoitus alkaa niin pian ”kuin se on käytännössä” mahdollista. ESL kertoi, että se aikoo lanseerata myös naisten kilpailun heti, kun miesten turnaus alkaa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on aiemmin sanonut, että se ei tunnustaisi Superliigaa, ja siihen osallistuvilta pelaajilta evättäisiin pääsy MM-kisoihin.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tuomitsi sunnuntaina Superliiga-aikeet kolmen keskeisen kansallisen liiton (Englannin jalkapalloliitto FA, Espanjan jalkapalloliitto RFEF ja Italian jalkapalloliitto FIGC) sekä kolmen asianomaisen sarjaorganisaation (Valioliiga, La Liga ja Serie A) nimissä. UEFA ja kumppanit uhkasivat Superliigaa ja siihen osallistuvia seuroja ”kaikilla lakiteknisillä ja urheilullisilla tasoilla” estääkseen sitä tapahtumasta.

– Kuten FIFA ja kuusi maanosaliittoa ovat aiemmin ilmoittaneet, asianomaisia seuroja estettäisiin pelaamasta missään muussa kilpailussa kotimaisella, eurooppalaisella ja maailman tasolla. Heidän pelaajiltaan voitaisiin evätä mahdollisuus edustaa maajoukkueitaan, kirjoitti UEFA.

Tiedotteessaan ESL sanoi, että sen perustajaseurat odottavat keskusteluja UEFA:n ja FIFA:n kanssa saavuttaakseen ”parhaat mahdollliset lopputulemat uudelle sarjalle ja koko jalkapalloilulle”.

LUE MYÖS:

Arsenal

@Arsenal
We are one of 12 Founding Clubs of the European Super League

Liverpool FC

@LFC
Leading European football clubs announce new Super League competition.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Leading European football clubs announce new Super League competition.

#THFC ⚪️ #COYS