FIFA on ehdottanut merkittävää sääntömuutosta, jolla on tarkoitus helpottaa koronaviruksen rajoitustoimenpiteiden kangistamia pelaajia ja joukkueita.

FIFA haluaisi tarjota joukkueille mahdollisuuden tehdä viisi vaihtoa ottelussa nykyisen kolmen sijaan. Joissain kilpailuissa on sallittu neljäs vaihto, jos ottelu on edennyt jatkoajalle.

Jos molemmat joukkueet tekisivät viisi vaihtoa, hidastaisi se merkittävästi ottelun kulkua. Tämä on otettu huomioon niin, että joukkueilla olisi kolme ajankohtaa (ja puoliaika), jolloin vaihtoja saisi suorittaa. Näin ollen lisätaukoja ei tulisi.

FIFA:n ehdotus on Kansainvälisen Jalkapalloyhdistyksen Hallituksen (IFAB) käsiteltävänä. IFAB on järjestö, joka vastaa lajin säännöistä.

FIFA:n ehdotuksen taustalla on suojella pelaajia, jotka on pakotettu pitkälle peli- ja harjoitustauolle. Omatoiminen, kotona suoritettava harjoittelu on tietysti sallittu, mutta moni pelaaja lienee tauon jälkeen heikommassa fyysisessä kunnossa kuin ennen taukoa.

Lisäksi monella sarjalla on aikeena pelata tauon jälkeen otteluita hyvin tiiviillä aikataululla, mikä rasittaa pelaajia entisestään.

Erityisen mielenkiintoista FIFA:n ehdotuksessa on se, että sääntömuutos olisi voimassa myös kaudella 2020-21 ja vuoden kuluttua pelattavissa EM-kisoissa.

Päivitys klo 15.07: Juttuun lisätty, että ehdotus kattaisi myös kauden 2020-21 ja EM-kisat.