Väärä logo! – Manchester United haastoi Football Managerin pelintekijät oikeuteen

© Kuva: Getty Images

Manchester United on haastanut Football Manager -pelisarjan tekijät oikeuteen, koska he ovat seuran mielestä loukanneet sen tuotemerkkiä, The Guardian ja Sky Sports uutisoivat.

Manchester United on aloittanut oikeustoimet suositun jalkapallomanageripelin julkaisijaa Segaa ja sen kehittäjää Sports Interactivea (SI) vastaan, koska he eivät ole yhdistäneet seuran nimeä sen oikeaan logoon.

Football Manager -peleissä kaikki valioliigaseurat ovat nimetty niiden oikeiden nimien mukaan. Joidenkin joukkueiden logo, kuten Manchester Unitedin, on kuitenkin korvattu yksinkertaistetulla versiolla.

Tästä närkästyneenä Manchester United on syyttänyt pelintekijöitä lisenssioikeuksien kiertämisestä.

Football Managerin pelintekijät eivät ole maksaneet oikeuksista käyttää Manchester Unitedin oikeaa logoa – tai nimeä. Kuva: Football Manager 2020

Perjantain alustavassa etäistunnossa Manchester Unitedin asianajaja Simon Malynicz sanoi, että nimi ’Manchester United’ on jo itsessään yksi maailman arvokkaimmista ja tunnetuimmista tuotemerkeistä. Hänen mukaansa rahamäärät, jotka seura tekee nimensä ja logonsa lisensoinnista ovat sille ”erittäin merkittäviä”.

Useilla Football Managerin pelaajilla on tapana ladata seurojen oikeat logot ja pelipaidat ilmaiseksi netistä. Manchester United ei kuitenkaan hyväksy tällaista toimintaa, koska se säästää pelintekijät lisenssioikeuksien hankkimiselta.

Sega ja SI ovat puolestaan vedonneet puolustuksessaan sananvapauteen. Se, ettei sanoilla ’Manchester United’ voisi viitata tietokonepelissä olevaan joukkueeseen, rajoittaisi pelintekijöiden mielestä ”sananvapauteen liittyviä oikeuksia kohtuuttomalla tavalla”.

Pelintekijöitä edustava asianajaja Roger Wyand on myös huomauttanut, ettei Manchester Unitedilla ole koskaan aiemmin ollut mitään huonoa sanottavaa Football Managerista. SI on välittänyt useiden vuosien ajan kopioita pelistä seuran pelaajille ja työntekijöille, jotka ovat käyttäneet sitä kykyjenetsintä- ja tiedonhakutarkoituksiin.

Lähteiden mukaan oikeudenkäyntiä johtanut tuomari Justice Morgan on lykännyt päätöksen tekemistä myöhempään ajankohtaan.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?