Avausvoittoaan odotteleva Frank Lampard: ”Vihaan väsymystä selityksenä”

© Kuva: Getty Images

Chelsea-legenda Frank Lampard, joukkueen entinen kapteeni, aloitti työt entisen seuransa valmentajana heinäkuussa. Nyt Lampardilla on takanaan kolme virallista ottelua Chelsea-luotsina. Valioliigan avauskierroksella Manchester United rökitti Chelsean 4-0, UEFA Supercupissa Liverpool oli parempi rankkareilla ja sunnuntaina Leicester haki Stamford Bridgeltä tasapelipisteen.

Kolmen ottelun jälkeen Lampard odottelee siis yhä avausvoittoaan Chelsean peräsimessä. Vastaanotto kotistadionilla oli komea, mutta tulos oli Lampardille pettymys. Selityksenä toisen puoliajan notkahdukseen Lampard käytti keskiviikon pitkäksi venähtänyttä ottelua Istanbulissa, vaikkakin vastentahtoisesti. Liverpoolia vastaan pelattiin 120 minuuttia ja rankkarit päälle.

– Vihaan väsymystä selityksenä, mutta sen täytyi vaikuttaa toiseen puoliaikaan. Näin Liverpoolin pelin eilen, ja tiedän, että se oli heille rankkaa. 120 minuuttia, paluulento seuraavana päivänä, nukkumaan aamuviideltä. Luulenkin, että se vaikutti meihin pelin loppuvaiheissa, Lampard kommentoi pelin jälkeen Sky Sportsille.

– Uskon silti, että olemme tarpeeksi hyviä eliminoimaan sen vaikutuksen ja olemaan parempia pallollisina. Minun käy pelaajia vähän sääliksi, mutta en halua käyttää väsymystä tekosyynä.

Lampardia jäi sapettamaan se, kuinka Leicester pääsi peliin mukaan toisella puoliajalla.

– Voimme syyttää vain itseämme. Kun Leicester alkoi prässätä, meillä ei ollut tarpeeksi kulmia tai vaihtoehtoja, millä pitää pallo liikkeessä. Leiriydyimme heidän puoliskolleen ensimmäisiksi 20-25 minuutiksi, mutta meidän pitää olla valmiita saamaan ote takaisin, kun pelin luonne muuttuu.

– Tarvitsemme lisää luonnetta. Näimme sitä keskellä viikkoa, mutta emme tänään. Tämä on kuitenkin prosessi, joka vie aikaa.

Lampardin lähtökaudet kauteen eivät ole olleet helpot, sillä siirtokielto esti Chelseata hankkimasta uusia pelaajia. Eden Hazardissa Chelsea myös menetti viime kausien tärkeimmän pelaajansa.

– Tiedämme, että olosuhteet ovat vaikeat. Emme voineet hankkia pelaajia ja menetimme Edenin, joka oli elintärkeä tälle seuralle.

– Luulenkin, että kaikki ymmärtävät sen ja ovat kärsivällisiä. En silti halua käyttää sitäkään tekosyynä, sillä voimme olla parempia kuin olimme tänään 60 minuutin ajan. Ja olen varma siitä, että tulemmekin olemaan, Lampard lupaa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.