Telegraph: Tottenham saamassa Gareth Balen takaisin? – Real Madrid avoin kunnianhimoiselle vaihtokaupalle

© Kuva: Getty Images

Tottenham Hotspurin puheenjohtaja Daniel Levy on aloittanut siirtoneuvottelut Gareth Balesta Real Madridin kanssa. The Telegraphin mukaan lontoolaisseura harkitsee Dele Allin lisäämistä yllättävään vaihtotarjoukseen, jolla walesilaishyökkääjä saatettaisiin saada takaisin Tottenhamiin.

Bale on ensimmäistä kertaa avoin palaamaan Valioliigaan vietettyään seitsemän kokonaista vuotta Real Madridin riveissä. Manchester United saattaa tehdä pelaajasta vielä oman tarjouksensa, mutta hänen oma haaveensa olisi palata Liljanvalkoisten miehistöön.

– Gareth yhä rakastaa Spursia. Me käymme siirtoneuvotteluita [Tottenhamin ja Real Madridin kanssa]. Se (Tottenham) on se paikka, missä hän haluaisi olla, Balen agentti Jonathan Barnett paljasti BBC:lle tiistai-iltana.

Real Madrid olisi tiettävästi avoin erikoiselle ehdotukselle, jonka mukaan Bale lainattaisiin Tottenhamiin samalla kun se saisi Allin lainasopimuksella itselleen. Tottenhamin olisi kuitenkin maksettava 50 prosenttia Balen jättimäisestä palkasta, sekä Allin koko palkka siihen päälle.

Tottenham suunnittelee käyttävänsä 24-vuotiasta Dele Allia hyväksi Gareth Balen siirtoneuvotteluissa. Kuva: Getty Images

Lainajärjestely on monimutkainen, eikä se vastaa yhteen merkittävään kysymykseen: mitä pelaajille tapahtuisi tämän kauden jälkeen?

Sekä Balen että Allin suoritukset seuraavan kahdeksan kuukauden aikana varmasti vaikuttaisivat päätökseen. Potentiaalisen pulman takia seurat aikovat kuitenkin neuvotella myös pelaajien pysyvistä siirroista.

Alli on seitsemän vuotta nuorempi kuin 31-vuotias Bale ja hänen Spurs-sopimuksensa on voimassa vielä neljän vuoden ajan. Real Madridin olisi tämän takia maksettava englantilaispelaajasta myös jonkinlainen siirtokorvaus.

Real ja Tottenham ovat jo neuvotelleet laitapuolustaja Sergio Reguilónista, joka näyttäisi siirtyvän 30 miljoonalla eurolla José Mourinhon alaisuuteen. Kenties espanjalaispakin diiliä voisi hyödyntää myös Bale-Alli-vaihtokaupassa?

Joka tapauksessa, vaikka kunnianhimoisen vaihtokaupan toteuttamista pidetään hyvin hankalana, ovat Real ja Tottenham halukkaita löytämään yhteisymmärryksen Balen paluun varmistamiseksi. Myös Bale on valmis siirtymään Spursiin lainalle, jos pysyvää diiliä ei saada aikaiseksi.