Valioliigan ylin vallanpitäjä vaihtuu – väliaikaisen toimitusjohtajan pesti vakinaistettiin

Valioliigan uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Gary Hoffman.

Hoffman valittiin tehtävään yksimielisesti puhelinkokouksessa. Hän aloittaa tehtävässä 1. kesäkuuta.

Hoffman on hallitusammattilainen, joka toimii tällä hetkellä Monzo Bank Limitedin, Hastings Group Holdings plc:n ja Coventry Building Societyn puheenjohtajana. Hän astuu sivuun Hastings Groupista ennen Valioliiga-pestin alkamista.

Aiemmin Hoffman on toiminut Football Foundationin ja Visa Europen puheenjohtana sekä Coventry City FC:n varapuheenjohtajana. Varsinaisen nousun urallaan Hoffman teki Barclays-pankin eri tehtävissä.

– Jalkapallo on ollut minulle keskeinen asia fanina, hallinnollisena henkilönä ja liiketoimintana, joten on kunnia päästä Valioliigan puheenjohtajaksi, Hoffman sanoi Valioliigan tiedotteessa.

Chelsean Valioliigan nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Bruce Buck kommentoi valintaa tiedotteessa.

– Gary oli ylivoimainen ehdokas laajamittaisessa ja hyvin korkeatasoisessa hakuprosessissa. Historiamme elintärkeällä hetkellä Garyn tieto-taito auttaa meitä varmasti selviämään tästä vaikeasta tilanteesta.

Hoffman korvaa tehtävää väliaikaisesti hoitaneen Claudia Arneyn.

Valioliiga tiedotti myös, että sarjan toimitusjohtajana jatkaa Richard Masters. Hän on toiminut tehtävässä väliaikaisella mandaatilla vuoden ajan, mutta nyt pesti vakinaistettiin.

– Väliaikaisesta nimityksestään lähtien valioliigaseurat ovat nähneet, miten Richard on ollut tehtäviensä tasalla ja hoitanut asioita taitavasti eri sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden suuntaan, Buck sanoi.

– Väliaikaisena toimitusjohtajana hän on kohdannut haasteita ja osoittanut tasonsa. Seurat uskovat, että hän on oikea mies suojelemaan Valioliigan intressejä pitkällä aikavälillä.

Hoffmanilla ja Mastersilla on kaksi isoa haastetta käsissään juuri tälläkin hetkellä. Ensinnäkin kausi on keskeytetty koronaviruspandemian vuoksi, mikä aiheuttaa monelle seuralle vakavia taloudellisia menetyksiä.

Toinen merkittävä käsillä oleva asia on Newcastle Unitedin omistajanvaihdos. Mike Ashley on myymässä Newcastlen Saudi-Arabian valtiolliselle sijoitusrahastolle, mikä on herättänyt valtavasti tunteita.

Jotkut poliitikot, ihmisoikeusjärjestöt ja media ovat kritisoineet kauppaa Saudi-Arabian ihmisoikeusloukkauksien vuoksi. Valioliigan suurin ulkomainen tv-yhteistyökumppani beIN Sports on puolestaan yrittänyt kerätä kokoon liittoumaa, joka estäisi kaupan. BeIN Sports vetoaa Saudi-Arabiassa tapahtuvaan Valioliigan tv-oikeuksien laittomaan striimaamiseen. Lue kattava tekstimme tapauksesta tästä.