Gary Neville olisi mielummin istunut penkillä Manchester Unitedissa kuin vaihtanut seuraa – ”Jalkapallo olisi ollut ajanhukkaa jossain muualla”

© Kuva: Getty Images

Gary Neville oli yksi Sir Alex Fergusonin menestyksekkään aikakauden kasvoja Manchester Unitedissa. Laitapuolustaja ei ollut taitotasoltaan säihkyvin yksilö, mutta koko uransa Unitedissa pelannut Neville oli omistautunut joukkuepelaaja.

Nykyisin, uransa vuonna 2011 päättänyt, englantilainen toimii Skyn asiantuntijana. Hän keskusteli kanavan ohjelmassa Liverpoolin seuralegendan Jamie Carragherin kanssa kaksikon urapoluista ja vaihtoehdoista.

Carragher kertoi, että sai muutaman tarjouksen uransa ehtoopuolella. Neville taas sanoi, että hän ei tiedä saaneensa yhtään tarjousta muista seuroista.

Laitapakki pelasi Unitedissa yhteensä 599 kamppailua. Carragher kysyi kollegaltaan, että olisiko tämä lähtenyt, jos ei olisi päässyt enää pelaamaan Unitedin kovassa ryhmässä.

– Tiedän, että useampi pitkäaikainen United-pelaaja lähti tuosta syystä. Itse en oikeasti usko, että olisin voinut pelata missään muualla.

– Tämä kuulostaa varmaan typerältä, mutta jalkapallo olisi ollut ajanhukkaa jossain toisaalla. Tunteeni seuraa kohtaa nostivat minut mielestäni pelillisesti paremmalle tasolle. Olisin ollut hyvin keskinkertainen varmasti muissa seuroissa.

Neville uskoo myös Carragherin tilanteen olleen samanlainen.

– Ei sinua pystytty koskaan varsinaisesti korvaamaan Liverpoolissa. Seura saattoi hankkia lahjakkaita pelaajia, jopa sinua lahjakkaampia. Intohimo joukkuetta kohtaan nostaa silti pelaajan myös pelillisesti paremmaksi kuin hivenen lahjakkaampi yksilö.

– Uskon Sir Alex Fergusonin ymmärtäneen juuri tämän. Siksi niin moni meistä pelasi Unitedissa niin kauan. Jopa sen jälkeen, kun uramme alkoivat kääntyä ehtoopuolelle. Hän tiesi, että uudet pelaajat eivät kykeni samanlaiseen tasaisuuteen ja uskoon viikosta toiseen.

85 A-maaottelua Englannin paidassa pelannut Neville ehti voittaa Manchester Unitedissa liki kaiken mahdollisen.

Palkintokaapissa komeilee peräti 12 Valioliigan mestaruutta, neljä FA Cupin voittoa ja kaksi Mestarien liigan voittoa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.