Times: Granit Xhakan ja Unai Emeryn välit poikki – Arsenal uskoo Xhakan jättävän siirtopyynnön

© Kuva: Getty Images

Kapteenifarssi Arsenalissa paisuu. The Times kertoo, että lopputuloksena Granit Xhaka saattaa jättää seuran tammikuussa.

Xhaka valittiin Arsenalin kapteeniksi lokakuussa. Pari viikkoa sitten Xhaka otettiin vaihtoon ottelussa Crystal Palacea vastaan. Osa Arsenalin kannattajista vihelsi kapteenilleen, joka vastasi haistattelemalla yleisölle.

Xhaka ei ole sen koommin pelannut ja päävalmentaja Unai Emery otti mieheltä kapteeninnauhan pois. Timesin mukaan Emery on vaatinut, että Xhaka pyytäisi eleitään anteeksi kannattajilta. Xhaka ei ole pitänyt Emeryn vaatimuksesta, ja nyt kaksikon välit ovat lehden mukaan poikki.

Xhaka ei ole pyytänyt anteeksi, joten Emery taas ei ole sanonut entiselle kapteenilleen mitään päivämäärää, milloin aikoo valita tämän taas kokoonpanoon. Se taas huolestuttaa Xhakaa, koska ensi kesänä pelataan EM-kisat.

Timesin tietojen mukaan Xhaka haluaa päästä nopeasti kiinni säännölliseen peliaikaan. Mikäli mies istuu katsomossa seuraavan parin pelin ajan, Arsenal odottaa saavansa Xhakalta siirtopyynnön.

Xhakan ja Arsenalin välit ovat muiltakin osin hiertyneet. Timesin mukaan pelaaja olisi halunnut julkaista virallisen tiedotteen Palace-ottelun jälkeisenä päivänä, mutta Xhaka ja Arsenal eivät päässeet sanamuodoista yksimielisyyteen. Lopulta Xhaka julkaisi lausunnon omalla Instagram-tilillään. Hän kertoi, kuinka hänen vaimonsa on saanut tappouhkauksia ja kuinka hänen tyttärelleen on toivottu syöpää.

Arsenal käytti Xhakan kirjoitusta Wolves-ottelun käsiohjelmassa. Siitä syntyi seuraava riita, sillä Xhakalle ei ollut moisesta kerrottu ja lisäksi Arsenal oli Xhakan tietämättä lisännyt lausunnon yhteyteen johdanto-osuuden.

Times osaa kertoa, että Xhakalle olisi jo ottaja valmiina: Newcastle. Seuran päävalmentaja Steve Bruce on valmis tarjoamaan sveitsiläiselle oljenkorren, joskin palkasta pitäisi neuvotella. Xhaka tienaa Arsenalissa tiettävästi noin 130 000 puntaa viikossa, mihin Newcastlella ei ole varaa.