Teemu Pukkia odottaa taas perinteisen brittifutiksen puristus – ”Maalipaikka tulee joka ottelussa”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Teemu Pukin ja Norwichin tiukat vieraskamppailut Englannin Valioliigassa jatkuvat lauantaina, kun Kanarialinnut matkustaa Lontooseen Crystal Palacen vieraaksi.

Valioliigassa jo kuusi maalia iskenyt Pukki jäi viime lauantaina vasta toista kertaa Valioliigan ottelussa ilman maalia, kun Burnley kaatoi kotikentällään Norwichin 2-0. Crystal Palacea vastaan Pukkia odottaa samanlainen kohtelu kuin Burnleyn vieraana, Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen muistuttaa.

– Palacella on (Mamadou) Sakho ja (Gary) Cahill, Turf Moorilla oli (Ben) Mee ja (James) Tarkowski. Tietyllä tavalla samanlaiseen perinteiseen brittifutiksen puristukseen Teemu ja (Marco) Stiepermann joutuvat myös Selhust Parkilla, Rautiainen toteaa Valioliiga.comille.

Crystal Palace on kerännyt kuudesta pelistä kahdeksan pistettä, kun Norwichilla pisteitä on kuusi. Roy Hodgsonin joukkueille tyypilliseen tapaan pisteet ovat tulleet pienten marginaalien kautta. Palace on tehnyt Valioliigassa vain neljä maalia, vähiten yhdessä sarjajumbo Watfordin ja nippa nappa putoamisviivan yläpuolella majailevan Newcastlen kanssa.

– Palace on minulle tänä päivänä parhaimpina päivinä tiukkaa kompaktia puolustuspeliä harrastava joukkue. Mutta toivon, että Crystal Palace pystyisi kotona myös pelaamaan. Ne ovat tehneet hirveän vähän maaleja kotona jo pitkän aikaa. Viime vuonna taisivat tehdä 19 maalia kotona. Se on todella vähän, Rautiainen pohtii.

Muutaman kurinalaisesta ytimestä poikkeavan pelaajan Palacen ryhmästä Rautiainen nostaa esille.

– Siinä ”Hodarin” joukkueessa on muutama sellainen taiteilija, joiden kanssa hän menettää hermonsa. Eli (Patrick) van Aanholt ja (Wilfried) Zaha ovat sellaisia velmuilijoita, ketkä haluaisivat osittain pelata pikkaisen erilaista hodarifutista.

Rautiainen odottaa lauantain ottelusta innolla, käskyttääkö Hodgson joukkonsa ottamaan Norwichin pelinrakentelun kiinni ylhäältä vai antaako Palace pelinhallinnan Norwichille ja keskittyy vastaiskuihin.

Lähde mukaan Valioliiga.comin ainutlaatuiselle lukijamatkalle Teemu Pukin kotimatsiin! Lisätiedot TÄSTÄ.

– Palace on noilla pelaajilla enemmän tai vähemmän vastahyökkäysjoukkue, mutta toivoisin että Palace alkaisi kotona pelata enemmän jo otteluiden ensimmäisillä puoliajoilla rohkeampaa pallollista pitämistä. Että välillä pakit tulisivat voimakkaammin ylös, jotta hyökkääjät saisivat maalitilanteita, koska maalintekijöitä Palacella ei ole.

Norwichilla maalintekijä sen sijaan löytyy. Viime kaudella Mestaruussarjan maalikuninkuuden 29 osumallaan voittanut Pukki on tehnyt Norwichin yhdeksästä Valioliiga-maalista kuusi ja syöttänyt kaksi. Rautiainen on vakuuttunut, että paikka tulee myös lauantaina.

– Jos Teemu pelaa 38 peliä, sillä tulee joka pelissä olemaan maalipaikka. Ne vaan täytyy käyttää hyväkseen, koska kuka muu Norwichissa ne maalit tekee?

Crystal Palace–Norwich -ottelu nähdään Viasat Jalkapallo -kanavan ja Viaplayn Valioliiga-lauantain 28.9. toisena otteluna klo 16.55 alkaen.

Jaakko Perttilä

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS