Chelsea on vastaanottanut erinomaisia uutisia sairastuvalta Valioliigan viidennen ottelukierroksen alla.

Ajaxista 40 miljoonalla eurolla hankittu Hakim Ziyech on viimein pelikuntoinen ja valmis tekemään ensiesiintymisensä Valioliigassa, kun Chelsea isännöi Southamptonia lauantai-iltapäivänä.

Ziyech, joka loukkasi polveaan Chelsean harjoitusottelussa Brightonia vastaan elokuun lopulla, pelasi hiljattain kauden 2020-21 ensimmäiset minuuttinsa Marokon maajoukkueessa. 27-vuotias laituri syötti yhden maalin, kun Marokko selätti Senegalin 3-1 ystävyysottelussa.

Leicesteristä hankittu Ben Chilwell on myös pelikuntoinen, vaikka hän joutuikin poistumaan ennenaikaisesti Englannin A-maajoukkueen miehistöstä jalkavamman takia.

Ben Chilwell nautti lähes täydellisestä Chelsea-debyytistä lokakuun alussa. Kuva: Getty Images

23-vuotias laitapuolustaja teki valioliigadebyttiinsä Chelsealle kuun alussa, kun sinipaidat kaatoivat Crystal Palacen 4-0-lukemin Stamford Bridgellä. Chilwell onnistui maalinteossa ja syötti yhden maalin.

[readmore from=Chelsea]

Maalivahtihankinta Edouard Mendy ei kuitenkaan pysty pelaamaan Southamptonia vastaan loukkaantumisen takia. Kovan kritiikin kohteeksi joutunut Kepa Arrizabalaga saattaa täten saada uuden mahdollisuuden Chelsean maalilla.

Espanjalaisvahti piti nollat Portugalia vastaan päättyneen maajoukkuetauon aikana ja kamppailee lauantaina avauksen paikasta Willy Caballeron kanssa. Frank Lampard kertoo tilanteesta todennäköisesti tarkemmin perjantain lehdistötilaisuudessa.

Lähde: The Athletic