Harry Kanen EM-kisat alkaneet surkeasti – Gareth Southgatelta lohduttava lupaus

© Kuva: Getty Images

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on vahvistanut, että Harry Kane tulee avaamaan EM-kisojen viimeisenkin lohko-ottelun Tshekkiä vastaan tiistai-iltana.

– Voitte odottaa näin käyvän, ehdottomasti. Hän on meille elintärkeä, niin maalien, tilanteiden rakentelun kuin muidenkin asioiden kanssa, vastasi Southgate lehdistölle kysyttäessä siitä, pitääkö Kane paikkansa avauksessa kahden heikon suorituksen jälkeen.

– Tiedän, että hänestä kysellään paljon tällä hetkellä, mutta hän on ylittänyt tällaiset haasteet 100 kertaa aiemmin ja olen vastannut niihin useasti. Hän on aina päätynyt tekemään maaleja ja voittamaan meille pelejä, joten luotan että näin käy jatkossakin.

Kane ei ole onnistunut rekisteröimään vielä yhtäkään laukausta kohti maalia kesän EM-kisojen aikana. Tottenhamin 27-vuotias tähtihyökkääjä on otettu vaihtoon kummassakin pelissä, mutta on Southgaten mukaan yhä joukkueen tärkein pelaaja.

– Ensimmäisessä pelissä olimme jo johdossa ja tarvitsimme energiaa pitääksemme prässin voimakkaana ja johtoaseman elossa. Emme tarvinneet toista maalia, jatkoi Southgate.

– Viime MM-kisoissa Harry päätyi pelaamaan erittäin paljon, joten olemme tällä kertaa halunneet käsitellä tätä kuormitusta paremmin. Meillä on paljon hyviä vaihtoehtoja penkillä.

– Mutta hän on meidän tärkein pelaajamme. Siitä ei ole kysymystäkään. Kun katsoo hänen maalitilastojaan Englannin paidassa, huomaa jokainen hänen tärkeytensä meidän joukkueellemme.