David Moyes: Man United harkitsi Harry Maguiren hankkimista jo viisi vuotta sitten – ”Hänellä oli iso per*e”

© Kuva: Getty Images

Harry Maguire siirtyi tänä kesänä peräti 87 miljoonalla eurolla Leicesteristä Manchester Unitediin.

Viime sunnuntaina United-debyyttinsä tehnyt englantilaistoppari oli seuran entisen managerin David Moyesin mukaan manchesterilaisten tähtäimessä jo viitisen vuotta sitten, kun hän pelasi vielä Sheffield Unitedissa.

Moyes ei kuitenkaan päättänyt tehdä ”isokokoisesta” Maguiresta tarjousta, koska hänellä oli joukkueessa jo niin monta keskuspuolustajaa.

– Me emme yrittäneet hankkia häntä [Maguirea], mutta seurasimme häntä tarkkaan. Olin hyvin perillä alasarjojen pelaajista ja tein itselleni hyvin uraa tuomalla heitä Evertoniin – ottaen vaikkapa Tim Cahillin yhdeksi esimerkiksi, Moyes kertoi talkSPORT:lle.

– Harry Maguire oli yksi näistä pelaajista. Hän pelasi Preston North Endiä vastaan kotona, liigassa, ja ajattelin että hän pelasi todella hyvin, mutta oli silloin todella isokokoinen – hänellä oli iso perse. Ajattelin: ’Hyvä tavaton, kuinka iso Harrysta vielä tulee’, koska hän oli vielä melko nuori poika silloin.

– Totta puhuen hän on huippukunnossa tällä hetkellä, eikä hän ole muuttunut paljoa. Kun menin Unitediin, meillä kuitenkin oli jo [Nemanja] Vidic, Rio [Ferdinand], Jonny Evans, Michael Keane, Phil Jones ja Chris Smalling, joten uuden nuoren topparin ostaminen ei ollut juuri se mitä me silloin tarvitsimme.

Maguire siirtyi Sheffield Unitedista Hull Cityyn kesällä 2014. Vuonna 2017 Leicester nappasi hänet riveihinsä, ja tänä kesänä Manchester United viimein teki tarjouksensa pitkäaikaisesta siirtokohteestaan.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.