Danny Rose: Mauricio Pochettino olisi halunnut hankkia Harry Maguiren Tottenhamiin – ”Hän on niin hyvä”

© Kuva: Getty Images

Tottenhamin entinen manageri Mauricio Pochettino olisi halunnut hankkia Harry Maguiren jo pitkään ennen kuin Manchester United toi hänet Old Traffordille, kertoo Newcastleen lainattu Spurs-puolustaja Danny Rose.

Maguiresta tuli viime kesänä maailman kallein puolustaja, kun United hankki hänet Leicesteristä peräti 80 miljoonalla punnalla (noin 89 miljoonaa euroa).

Ennen kuin hän siirtyi King Power Stadiumille, Maguire auttoi Hull Cityä nousemaan Mestaruussarjasta Valioliigaan. Pochettino huomasi hänen potentiaalinsa joukkueiden kohdattua toisensa Englannin pääsarjassa, mutta Pohjois-Lontoon sijaan englantilaistoppari siirtyi Leicesteriin.

Harry Maguire herätti Mauricio Pochettinon kiinnostuksen jo hyvissä ajoin. Kuva: Getty Images

– Muistan kun pelasimme Hull Cityä vastaan White Hart Lanella [joulukuussa 2016] ja me voitimme 3-0-lukemin, Rose kertoi The Lockdown Tactics -podcastille.

– Mauricio oli managerina ja hän oli aivan Harryn ympärillä. Minusta he [Tottenham] olivat kiinnostuneita hänestä.

– Kun Pochettino ilmaisi olevansa tykästynyt häneen, huomasin hänet itsekin saman tien. Hänen matkansa on ollut mahtava, Rose ihaili.

Maguire on pelannut tällä kaudella täydet minuutit Unitedin jokaisessa 29 valioliigaottelussa. Rosen mielestä 27-vuotias on ansainnut kapteeninnauhansa Ole Gunnar Solskjærin miehistössä.

– Englannin maajoukkueharjoituksissa häneltä ei saa millään palloa pois. Hän on niin hyvä. Hän ansaitsee roolinsa Manchester Unitedin kapteenina täysin, Rose päätti.