Man Unitedin kapteeni paljastaa, mitä harjoituskentällä oikeasti tapahtuu: ”Se on outoa”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Manchester Unitedin kapteeni Harry Maguire kertoo seuran verkkosivuilla yksityiskohtaisesti, miten joukkueen pelaajat harjoittelevat tällä hetkellä. Kaikki testattiin koronaviruksen varalta ennen pienryhmäharjoitusten alkamista keskiviikkona.

– Kyllä, nämä pari kuukautta ovat olleet outoja, mutta se on ollut protokolla, jota seura on noudattanut. Ympäristö tuntuu niin turvalliselta. Tämä on ensimmäinen päivä, kun palasimme takaisin, mutta se tuntuu niin turvalliselta ja kaikki kunnioittavat sitä niin hyvin, joten toivottavasti niin jatkuu pitkään eikä kenellekään tule ongelmia, toppari toteaa.

Maguiren mukaan kentällä on nyt selvästi vähemmän ihmisiä, kun pelaajat saapuvat paikalle.

– Tänään olin neljän ryhmässä, joka teki töitä yhden valmentajan kanssa, joten ei ole montaa ihmistä. On paljon tilaa, isoja alueita, eikä kenenkään lähelle mennä. Tärkein asia on kuitenkin työnteko, ja sessio oli kova. Sitten menimme kotiin ja nyt olo tuntuu rennolta, hän kertoo.

– Meillä oli hyvä lämmittely, saimme nivelet taas liikkeelle, sekä hyvä venyttely. Viimeinen asia, jonka haluamme, on loukkaantumisia heti. Meillä oli kuljetusrata, ja teimme yhtäjaksoisesti työtä kahden minuutin ajan. Teimme kolme jaksoa sitä. Teimme pari syöttöharjoitetta, pitäen pitkät etäisyydet kaverien kanssa. Ja lopetimme tekemällä aerobisia juttuja, juosten rangaistusaluetta edestakaisin. Se oli kovaa.

Kapteeni kertoo, että harjoitussessioita on jaettu koko päivän ajalle. Osa pelaajista harjoittelee vasta iltapäivällä.

– Minusta tuntuu pahalta niiden poikien puolesta, jotka tekevät tänään iltapäiväsession, koska sää on tuollainen. Olen varma siitä, että siellä tulee kovaa juoksemista.

Jokaisella pienryhmällä on oma aloitusaikansa ja oma valmentajansa.

– Se on tietysti outoa ja sellainen asia, johon emme ole tottuneet, mutta tällä hetkellä kyse on vain peruskunnon saamisesta, fyysisestä kunnosta. Mielestäni on henkisesti hyvä asia tulla harjoituskeskukseen ja tottua taas ympäristöön.

Maguiren mukaan pallot olivat käytössä heti ensimmäisenä päivänä. Tavallisesti pre-seasonilla ensimmäinen päivä käytetään testeihin.

– Saimme pallot mukaan, ja se oli mukavaa. Olen varma myös siitä, että kaikki arvostavat harjoituskeskuksen loistavia kenttiä.

Unitedin pelaajat eivät tällä hetkellä käytä rakennusta ja pukuhuonetta, jossa he normaalisti harjoituskeskuksessa ovat. Maguiren mukaan paikalle kirjaimellisesti saavutaan, laitetaan kengät jalkaan ja mennään kentälle. Harjoitusten jälkeen hypätään autoon ja lähdetään kotiin.

Mahdollisia koronaoireita tarkkaillaan koko päivän ajan.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS