Mikel Arteta valotti Arsenalin ja Jack Wilsheren keskusteluja: ”En menisi asioissa niin pitkälle”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin manageri Mikel Arteta on vahvistanut, että seura keskustelee kasvattinsa Jack Wilsheren kanssa ymmärtääkseen, mitä keskikenttäpelaaja tarvitsee tässä vaiheessa uraansa.

Wilshere, 29, on puhunut viime aikoina useammankin kerran hankalasta tilanteestaan julkisesti. Hän on ollut vailla seuraa jätettyään viime kauden jälkeen Mestaruussarjan Bournemouthin, jossa hänen sopimuksensa tuli päätökseen.

Valtaosan urastaan Arsenalissa viettänyt Wilshere kertoi hiljattain, että hän harjoitteli kesällä lähinnä yksin ja ehti pohtia jopa uransa lopettamista, kun sopimustarjouksia ei tullut. Hän kävi harjoittelemassa myös Italian toisella sarjaportaalla pelaavan Comon kanssa ja sanoi reissunsa yhteydessä, että uskoo aikansa Englannissa olevan ohi.

Lukuisista loukkaantumista kärsinyt Wilshere liittyi Arsenalin riveihin yhdeksänvuotiaana ja pelasi seuran edustusjoukkueessa lähes 200 ottelua, kunnes jatkoi matkaansa muualle. Wilshere on erittäin pidetty pelaaja Tykkimiesten kannattajien keskuudessa, eikä hänen entinen joukkuekaverinsa Artetakaan ole unohtanut häntä.

Viime viikolla Arteta kommentoi Wilsheren tilannetta sanomalla, että Arsenalin ovet ovat hänelle ”aina auki”. Nyt espanjalaisluotsi on valottanut, millaisissa merkeissä seuran ja Wilsheren keskustelut ovat edenneet.

– Me keskustelemme Jackin kanssa ymmärtääksemme, mitä hän tarvitsee ja etsii, sanoi Arteta The Athleticin mukaan.

– Hän on ihminen ja pelaaja, jota kaikki arvostavat valtavan paljon. Enkä puhu vain pelaajista tai kannattajista, vaan koko seuran henkilökunnasta. Me olemme valmiita auttamaan häntä niin paljon kuin pystymme. Hän tietää sen.

Artetalta kysyttiin, voisiko Wilshere pelata Arsenalissa.

– En menisi asioissa niin pitkälle. Tarkoitan, että me keskustelemme hänen kanssaan ymmärtääksemme, mitä hän tarvitsee ja miten me voimme auttaa häntä siinä. Siinä kaikki.