Palaako Jack Wilshere sittenkin kotiin? ”Keskustelen seuran kanssa lähipäivinä”

© Kuva: Getty Images

Arsène Wengeriltä näytön paikan jo teininä saanut Jack Wilshere on ollut eksyksissä viime kuukaudet, päätettyään sopimuksensa Bournemouthin kanssa heinäkuun alussa.

Vuonna 2001, yhdeksänvuotiaana Arsenaliin saapunut keskikenttäpelaaja teki seurassa pelatessaan hurjaan nousua kohti jopa koko maailman eliittiä pelipaikallaan. 34 A-maaottelua Englannille pelannut tähti osoitti kuitenkin 2010-luvun lopulla sammumisen merkkejä. Vuonna 2018 hän siirtyi peliajan perässä vapailla papereilla West Hamiin, jossa sielläkään asiat eivät loksahtaneet oikeille paikoilleen. Jo vuotta ennen Irons-siirtoa Wilshere pelasi lainalla Bournemouthissa.

Viimeksi 29-vuotias on harjoitellut Italiassa, Serie B -joukkue Calcio Comon kanssa. Vain muutama viikko sitten hän antoi lausunnon, jonka mukaan uskoi ”aikansa Englannissa olevan ohi”.

Gunners-managerina tätä nykyä toimiva, Wilsheren kanssa hyvät tovit aikaa kentälläkin viettänyt Mikel Arteta lausui hiljattain sanat, joita moni Gooner on odottanut kuulevansa. Valmentaja esitti seuran piirissä voimakasta rakkautta nauttivalle pelaajalle ikään kuin avoimen kutsun.

– Hän on pelaaja, jonka kanssa jaoin pukuhuoneen, jota rakastaa seuran piirissä jokainen ihminen. Meidän ovemme ovat hänelle aina avoimia.

Vaikka Wilsheren ura on pääosin loukkaantumisten vuoksi ollut vastoinkäymisiä täynnä, on se pitänyt sisällään myös tarunhohtoisia hetkiä. Näiden ansiosta on vaikea kuvitella, että hänen harjoittelemisensa yhdessä seuran nykyisten nuorten komeettojen kanssa voisi olla millekään osapuolelle muuta kuin hyödyksi.

– Vietin valtaosan elämästäni seurassa. Näiden sanojen kuuleminen on todella mukavaa. Olen varma että keskustelen seuran kanssa lähipäivinä, Wilshere sanoi Sky Sportsille.