Maailmanmestari ja Spurs-ikoni Jimmy Greaves joutui sairaalahoitoon

© Kuva: Getty Images

Tottenhamin seuralegenda Jimmy Greaves on joutunut sairaalahoitoon. Asian vahvisti myöhään tiistai-iltana Twitterissä Tottenham.

– Voimme vahvistaa, että seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä Jimmy Greaves on paraikaa sairaalahoidossa. Olemme yhteydessä hänen perheeseensä ja kerromme myöhemmin lisätietoja. Jokainen seurassa toivottaa Jimmylle ja hänen perheelleen pelkkää hyvää, twiitissä luki.

Greaves teki uransa aikana Tottenhamille 266 maalia, siis enemmän kuin kukaan muu tähän päivään mennessä. Hyökkääjä on Chelsean kasvatti, ja ammattilaisura käynnistyi juuri Chelseassa. Chelsealle Greaves teki 132 maalia – eli tasan puolet Spurs-ajan maalimäärästä.

Hän voitti Englannin liigan maalikuninkuuden Chelseassa kahdesti ja Tottenhamissa neljä kertaa. Lisäksi Greaves pelasi lyhyen aikaa AC Milanissa ja West Hamissa.

Greaves pelasi myös komean uran Englannin maajoukkueessa. Hän teki 57 A-maaottelussa 44 maalia, ja on kuudella hattutempullaan yhä Englannin hattutempputilaston ykkönen.

Jimmy Greaves pelasi MM-kisoissa vuosina 1962 ja 1966. Hän avasi kaikissa alkulohkon otteluissa vuoden 1966 kotikisoissa, mutta loukkaantui kolmannessa pelissä ja menetti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Kisat päättyivät Englannin toistaiseksi ainoaan maailmanmestaruuteen.

Helmikuussa 80 vuotta täyttänyt Greaves sai vakavan sairaskohtauksen vuonna 2015 ja joutui tuolloin tehohoitoon. Hän kuitenkin toipui hitaasti taas kuntoon.

Lähde: Sky Sports


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!