Liverpoolin valmentajalegenda muistelee Jordan Hendersonin värväystä yhtenä uransa tärkeimmistä hankinnoista: ”Minä olisin ollut väärässä”

© Kuva: Getty Images

 Kenny Dalglish on palannut muistelemaan valmentajauransa tärkeää tevärväystä Jordan Hendersonia. Liverpool-legenda osti seuran tulevan kapteenin kesällä 2011 Sunderlandista 20 miljoonan punnan hintaan.

30-vuotias Henderson pääsee tänä kesänä nostamaan ensimmäisenä Liverpoolin kapteenina Valioliigan mestaruutta. Keskikenttäpelaaja syntyi edellisenä mestaruusvuonna.

Dalglish painottaa, että Hendersonin ostamatta jättäminen olisi ollut suuri virhe.

– Näin jonkun, joka oli parempi kuin mitä meillä oli silloin pelipaikalla. Kyse oli siitä, mitä olin nähnyt kentällä. Neuvotteluissa huomasin, että hän oli hyvin tasapainoinen. Hänen isänsä tuli mukaan keskusteluihin, joka oli omasta mielestäni hyvä merkki, Dalglish kommentoi Independentille.

– Hän eli turvallista perhe-elämää, josta oli apua. Hän oli päättäväinen menestymään jalkapalloilijana. Minä olisin ollut väärässä, jos en olisi antanut hänelle mahdollisuutta.

Dalglish valmensi Liverpoolia kaudella 1985-1991 ennen paluutaan seuraan kaudella 2010-11. 69-vuotias skotlantilainen luotsasi seuran kolmena peräkkäisenä vuotena mestariksi.