Valioliigan kierrosennakko: José Mourinho palaa Old Traffordille – sinetöityykö Marco Silvan kohtalo Anfieldillä?

© Kuva: Getty Images

Valioliigan 15. kierros pelataan tiistain, keskiviikon ja torstain aikana. Lepoaikaa seuroilla ei juuri ole, sillä edellinen kierros pelattiin vastikään viikonloppuna.

Tulevalta kierrokselta nostamme esiin kolme ottelua.

Manchester United-Tottenham

Keskiviikkona nähdään odotettu asia, kun Tottenhamin valmentajana tuloksellisesti hyvin aloittanut menestysluotsi José Mourinho palaa Spursin pääskäskyttäjän roolissa edellisen työnantajansa Manchester Unitedin kotistadionille Old Traffordille.

Kolmesta pelistään kolme voittoa Spursin managerina ottanut Mourinho ehti valmentaa Unitedia kolmena kautena ennen vuosi sitten joulukuussa tulleita potkujaan. Manchesterin-taipaleella portugalilainen luotsasi Unitedin sarjakakkoseksi kaudella 2017-18, mikä oli erinomainen suoritus. Sillä kaudella punapaitajoukkue nojasi vahvasti puolustuspeliin päästäen vain 28 maalia 38 ottelussa.

On mielenkiintoista nähdä, miten kotiyleisö reagoi Mourinhon saapumiseen perinnestadionille. Entä mikä on reaktio, jos Mourinho protestoi vaikkapa hänen joukkueensa kannalta epämieluisaa erotuomarin päätöstä? Varmaa lienee ainakin se, että kuumia tunteita on tiedossa.

Liverpool-Everton

Everton on avannut kautensa heikosti manageri Marco Silvan alaisuudessa. 14 pelistä vain neljä on voittoja, ja pisteitä on kertynyt vain yksi ottelua kohden. Sen myötä sinipaidat ovat niukasti putoamisviivan yläpuolella sijalla 17, mikä on surkea saavutus odotuksiin nähden.

Vaikka Everton tuhlasi kesällä yli 100 miljoonaa puntaa siirtomarkkinoilla Alex Iwobin, Moise Keanin, Jean-Philippe Gbamin, André Gomesin ja Fabian Delphin kaltaisiin nimiin, tulosta ei ole tullut.

Evertonilta ei varsinkaan viimeaikaisiin esityksiin nähden odoteta keskiviikkona voittoa Merseysiden derbyssä sarjajohtaja Liverpoolia vastaan. Olisiko tappio Poolille Anfieldillä se viimeinen naula Silvan arkkuun, ja manageri vaihtuisi? Tappio olisi Evertonille kolmas peräkkäinen.

Leicester-Watford

Viikonloppuna tullut 2-1-voitto Evertonista oli Leicesterille jo peräti seitsemäs peräkkäinen voitto. Niistä kuusi on tullut Valioliigassa.

Seuraavaksi sarjakakkosena majaileva joukkue kohtaa Watfordin, jonka on syytä olla varuillaan erityisesti tulikuuman Jamie Vardyn kanssa. 32-vuotias englantilaishyökkääjä on tehnyt peräti 10 maalia kahdeksassa edellisessä pelaamassaan ottelussa

Leicesterin ikonipelaajiin lukeutuva Vardy on tehnyt maalin jo kuudessa pelissä peräkkäin. Evertonia vastaan hän vastasi Leicesterin tasoituksesta toisella jaksolla.

Kuten yleensä, Vardy on nytkin varteenotettava nimi Valioliigan maalikuninkuuden voittajaksi. Hän johtaa tilastoa 13 maalilla ja on kolme osumaa kakkossijaa pitävää Tammy Abrahamia edellä.

Ei olisi suuri yllätys, jos Vardy heiluttaisi myös valmentajaa tällä viikolla vaihtaneen Watfordin verkkoa keskiviikkona.

Valioliigan 15. kierros

Tiistai
Crystal Palace-Bournemouth klo 21.30
Burnley-Manchester City klo 22.15

Keskiviikko
Chelsea-Aston Villa klo 21.30
Leicester-Watford klo 21.30
Manchester United-Tottenham klo 21.30
Southampton-Norwich klo 21.30
Wolves-West Ham klo 21.30
Liverpool-Everton klo 22.15

Torstai
Sheffield United-Newcastle klo 21.30
Arsenal-Brighton klo 22.15


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!