José Mourinho nimesi pelaajan, joka Gareth Southgaten pitäisi nostaa tänään avaukseen: ”Hän ei kuitenkaan pääse pelaamaan”

© Kuva: Getty Images

José Mourinho on Jack Grealishin suuri ihailija.

Tottenhamin entinen manageri on tästä syystä kannustanut Gareth Southgatea nimeämään Aston Villan kapteenin Englannin avauskokoonpanoon keskiviikkoillan EM-välierässä Tanskaa vastaan. Grealish on syöttänyt kisoissa jo kaksi maalia, vaikka peliaikaa on kertynyt vain 116 minuuttia, eikä Mourinho itse kehtaisi jättää pelaajaa sivuun.

– Kaikki tietävät, että olen hyvin, hyvin vahvasti Grealishin kannalla… mutta tiedän ettei hän kuitenkaan pääse pelaamaan, totesi Mourinho talkSPORTille ennen keskiviikkoillan jännitysnäytelmää.

– Pidän hänestä koska hän ei koskaan piileskele. Hän luo vaikeita tilanteita vastustajalle. Hän on hyvin, hyvin rohkea. Hän rikkoo pelin rutiineja ja kun joukkue on niin kiinteä kuin Englanti, uskon sen tarvitsevan Grealishin kaltaisen pelaajan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Varsinkin kun miettii, miten dynaamisen keskikenttäkaksikon Declan Rice ja Kalvin Phillips luovat neljän miehen linjan eteen, lisäsi Mourinho kehottaen Southgatea pitäytymään samassa muodostelmassa kuin Ukrainaa vastaan.

Portugalilaisluotsi epäilee Arsenalin huippulupauksen Bukayo Sakan nousevan Grealisihin sijaan Englannin avaavaan kokoonpanoon. Mihin tahansa päätökseen Southgate kuitenkaan päätyy, pitää Mourinho sitä 100-prosenttisen oikeana.

– Grealish ei kuitenkaan vaikuta olevan sellainen vaihtoehto Garethille ja Gareth on oikeassa. Varsinkin jos Englanti voittaa EM-kisat. Gareth on oikeassa ja me väärässä.

– Sanoisin hänellä, että peluuta Grealishia. En kuitenkaan usko, että näin käy. Uskon, että avaukseen nousee Saka.

– Tämä poika suoriutui todella hyvin ja pidän siitä, kun vasenjalkainen pelaa leikkaa sisään oikealta laidalta. Heiltä löytyy Saka, heiltä löytyy Phil Foden, mutta uskon että avaukseen nousee Saka.