Liverpool otti maanantai-iltana jo 18. perättäisen voittonsa Valioliigassa, kun West Ham kaatui Anfieldilla maalein 3-2. Etumatka sarjan kärjessä on 22 pistettä, ja on vain ajan kysymys, milloin Liverpoolin mestaruus varmistuu. 12 pistettä lopuista 11 ottelusta riittää – ja vähempikin, ellei Manchester City voita kaikkia pelejään.

Squawka

@Squawka
WWWWWWWWWWWWWWWWWW

Only two teams in English top-flight history have won 18 consecutive games.

Jürgen Klopp’s Liverpool share a place with Man City in the record books.

Manageri Jürgen Klopp kiitteli jälleen pelaajiensa asennetta Liverpoolin noustua tällä kertaa tappioasemasta voittoon. Saksalaisen mielestä Liverpoolin Mestarien liigan voitto viime kesäkuussa kasvatti mittavasti pelaajien luonnetta.

– Mestarien liigan loppuottelu (Tottenhamia vastaan) auttoi meitä tietämään, että olemme kykeneväisiä voittamaan, Klopp sanoi maanantaina Sky Sportsille.

– Sanoin jälkikäteen, että se oli huonoin finaalini, jonka olen minkään joukkueen kanssa pelannut, mutta me voitimme! Opimme sen kauden aikana tekemään oikeita asioita uudestaan ja uudestaan.

– Siitä on jo pitkä aika, mutta meidän piti työstää niitä asioita – tasaisuutta ja pelissä pysymistä.

Kloppin mielestä Liverpoolin nousun salaisuus oli vaarallisissa erikoistilanteissa, vaikkei niistä nyt maaleja tullutkaan.

– Erikoistilanteet toivat meidät takaisin peliin. Se, että meillä oli pari peräkkäistä erikoistilannetta, auttoi meitä saamaan taas otteen pelistä.

– Olisimme voineet tehdä monta asiaa paremmin, mutta ei koko ajan voi olla loistava. Yritämme vain saada parhaamme irti. Olen tyytyväinen asenteeseemme. Avausjaksolla kuitenkin olimme vähän kärsimättömiä hyökkäyspäässä.

– Halusimme sitä vähän liikaa, mutta pakotimme itsemme pysymään tyyninä. Parasta maaliamme tänään ei hyväksytty, mutta joskus voitto on vain puristettava, ja niin me teimme tänään, Klopp myhäili.

Cityn voittoputkiennätykseen yltämistä Liverpool-luotsi kommentoi näin:

– En ikinä ajatellut, että joku voisi yltää siihen ennätykseen. Me teimme sen, enkä totta puhuen voi uskoa, että niin kävi.

– Kun tasoitimme ottelun, koko stadion kiehui. Koko kauden saavutukset ovat yhteisiä ansioitamme. En voisi olla saamastamme tuesta yhtään enempää kiitollinen.

Squawka

@Squawka
Everyone knows that you can’t spell Liverpool without an L. In fact, you need two...

Put those together, you get a W, and Jürgen Klopp’s side now have 18 of those in a row.