Jürgen Klopp kommentoi Erling Braut Hålandin valintaa siirtyä Dortmundiin ja paljasti, ettei Liverpool edes yrittänyt norjalaisen hankkimista: ”Emme olisi saaneet häntä”

© Kuva: Getty Images

Valitsiko Liverpool väärän pelaajan?

Tämän kysymyksen lehdistö esitti perjantaina Valioliigan sarjajohtajan saksalaisvalmentajalle Jürgen Kloppille. Liverpool hankki tammikuussa Takumi Minaminon Itävallan suurseurasta RB Salzburgista, kun taas toinen, vieläkin suuremman hehkutuksen kohteena ansaitusti maalivireensä takia jo syksystä saakka ollut pelaaja Erling Braut Håland siirtyi samasta seurasta Borussia Dortmundiin.

Kaksikon startit uusissa seurajoukkueissa ovat eri luokkaa. Minamino, 25, on esiintynyt Liverpoolin paidassa vain neljässä ottelussa ja totuttelee yhä uuteen ympäristöön, kun taas Håland, 19, tuntuu sopeutuneen saksalaisjätin riveihin supernopeasti vailla minkäänlaisia ongelmia.

Håland on aloittanut taipaleensa Dortmundissa tavalla, jota moni tuskin olisi uskonut siitäkään huolimatta, että nuorukaisen maalivire oli nähtävissä jo Salzburgissa. Jo 10 maalia tämän kauden Mestarien liigassa pyssyttänyt Håland on tehnyt pelaamiensa 450 minuutin aikana jo 11 maalia uudelle seuralleen, ja niistä kaksi edellistä tuli aiemmin tällä viikolla PSG:tä vastaan Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Dortmund voitti PSG-ottelun 2-1, ja sen seurauksena pelin sankari Håland valittiin Mestarien liigan viikon parhaaksi pelaajaksi.

Klopp ei halunnut verrata Minaminon ja Hålandin siirtoja keskenään. Minamino on hyökkäävä keskikenttäpelaaja, kun taas Håland selkeä sentteri.

– Ero ei voisi olla suurempi, Klopp aloitti.

– Erling Håland teki loistavan valinnan Dortmundin kanssa, ja ”Taki” teki myös loistavan valinnan.

– Dortmund tarvitsi hyökkääjän. Kaikki syyttävät Man Unitedia siitä etteivät he saaneet häntä, mutta me emme olisi saaneet häntä – ei sillä että olisimme edes yrittäneet. Niin yksinkertaista se on.

Kloppin mukaan Dortmund pystyi tarjoamaan Hålandille ennen kaikkea ison ruudun tähän hetkeen, mitä moni seura ei olisi voinut automaattisesti tehdä.

– On kyse ajoituksesta. Toivon teidän tietävän kuinka paljon rakastan ja kunnioitan ihmisiä Dortmundissa, mutta ei se niin mene, että heillä oli täydellinen lähestyminen ja he tekivät sitä ja tätä. Se oli enemmän sitä, että he olivat siinä, heillä oli tarve numero ysille. ”Nyt mennään, olet 19-vuotias, haluat pelata Mestarien liigassa, Bundesliigan kärkijoukkueessa, joten anna mennä”, Dortmundia vuosina 2008-15 ennen Liverpool-pestiään valmentanut Klopp sanoi Goal-sivuston mukaan.

– Kellään muulla ei ollut mahdollisuutta, olen siitä aika varma siitä huolimatta mitä muut sanovat. Taki tuli tänne täysin eri tilanteessa. Se on normaalia.

Kloppin miehistö palaa tositoimiin maanantaina sarjapelillä West Hamia vastaan. Aiemmin tällä viikolla Liverpool koki harvinaisen tappion Mestarien liigassa, kun Atlético Madrid kukisti punapaidat Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa 1-0.