Jürgen Klopp uskoo pelaajien moraaliseen velvollisuuteen rokottautua koronavirusta vastaan.

Liverpool-manageri ihmettelee suurta vastarintaa rokotteista kieltäytyvistä.

Viikonlopun kierroksen otteluista puolet on jouduttu siirtämään valioliigaseuroissa riehuneen koronaepidemian vuoksi. Seurat ovat kokoontumassa maanantaina keskustelemaan kauden mahdollisesta keskeyttämisestä juhlapyhien ruuhka-aikana.

Kauden odotetaan kuitenkin jatkuvan normaalisti.

Kloppin mielestä pelaajia ei voi laillisesti pakottaa rokottautumaan, mutta moraalisesti se olisi heiltä oikea teko.

– Tässä on kysymys suostuttelusta. Sen pitäisi olla moraalisesta näkökulmasta pakollista jokaiselle ihmiselle. Sama ei kuitenkaan päde lain mukaan, Klopp kommentoi lehdistölle.

– Jos teen moraalisesti jotakin, joka auttaa ihmisiä ympärilläni, sen täytyisi olla pakollista. Jotkut ihmiset kuitenkin näkevät asiat eri tavalla.

– On uskomatonta, kuinka aggressiivinen vastarinta rokotteita vastaan löytyy. He tietenkin tietävät asiat paremmin kuin me muut. Tämä on vaikeaa. Ei laillisesti pakollista, mutta moraalisesti kylläkin.

Valioliiga ei ole julkaissut rokotuskattavuuslukemia lokakuun puolivälin jälkeen. Tuolloin vain 68 prosenttia pelaajista oli saanut kaksi rokotusta koronavirusta vastaan. Lukeman uskotaan kasvaneen tämän jälkeen marginaalisesti.

Vertauksena muihin Euroopan huippusarjoihin Italian Serie A (98 prosenttia), Saksan Bundesliiga (94), Ranskan Ligue 1 (95) ja Espanjan La Liga (93) olivat huomattavasti edellä.

Lähde: Telegraph