Ennakko: Valioliigassa viikkokierros – Chelsea-Arsenal tiistai-illan herkkupalana

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa pelataan tiistain ja torstain välisenä aikana 24. ottelukierros. Kyseessä on viikon ainoat sarjaottelut, sillä viikonloppuna luvassa on FA Cupia.

Tiistain huippuotteluna toimii Chelsean ja Arsenalin välinen Lontoon paikallisottelu, keskiviikossa suomalaisia kiinnostaa, kun Teemu Pukin Norwich kohtaa Tottenhamin ja torstaina Wolverhampton isännöi Liverpoolia päivän ainoassa ottelussa.

Chelsea-Arsenal

Viime kierroksella karvaan tappion lisäaikamaalilla Newcastlelle kokenut Chelsea pyrkii palaamaan takaisin voittojen tielle lipsahduksen jälkeen. Vastaan tulee Arsenal, jonka kone on yskähdellyt koko kauden ajan, sillä se löytyy sarjataulukosta vasta 10. sijalta.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain muutamia viikkoja sitten, kun Chelsea vei kolme sarjapistettä tuoreen Arsenal-valmentaja Mikel Artetan ensimmäisessä kotiottelussa joukkueen peräsimessä. Vaikka Frank Lampardin ryhmä hakikin vieraista täyden pistepotin, ei Arsenalia tule aliarvioida, sillä Arteta on saanut jo lyhyessä ajassa organisoitua joukkueen pelaamisen eri vaiheita lupauksia antavalle tasolle. Tehtävää on toki vielä ja paljon.

Chelsea lähtee otteluun varmasti sisuuntuneena Newcastle-ottelun jäljiltä ja haluaa pikaisesti balsamia kannattajiensa haavoihin. Mikroblogipalvelu Twitterissä alkoi kyseisen ottelun jälkeen näkymään jo orastavaa turhautumista seuralegenda Lampardia kohtaan LampardOut-aihetunnisteen muodossa. Kotivoitto paikallisvastustajasta rauhoittaisi varmasti tätä turhautumista, jota voi pitää hieman erikoisena ottaen huomioon, että Chelsea on lähtökohtiin nähden suoriutunut kaudesta suhteellisen hyvin olemalla 4. sijalla.

Chelsealta puuttuu ottelusta Ruben Loftus-CheekChristian PulisicMarco van Ginkel ja Reece Jamesin pelaaminen on epävarmaa. Arsenalilta loukkaantuneiden listalta löytyy Calum ChambersSead KolasinacReiss Nelson ja Kieran Tierney, joiden lisäksi huippukautta pelaava Pierre-Emerick Aubameyang on yhä pelikiellossa.

Valioliigan tämän kauden tasapeliherkin joukkue Arsenal on edellisen kerran voittanut Chelsean Stamford Bridgellä vuonna 2011. Jos se haluaa muuttaa tuota saldoa, tulee sen pystyä huippusuoritukseen kotijoukkueen ollessa ennakkosuosikki. Ennakkoon heidän suurin kysymysmerkki on, kuka tulee korvaamaan Aubameyangin maalit, sillä joukkueen seuraavaksi paras maalintekijä Alexandre Lacazette on tehnyt yhdeksän sarjaosumaa vähemmän kuin 14 maalin gabonilainen.

Valioliigan kierros 24:

Tiistai 21.1.

Klo 21:30
Aston Villa-Watford
Bournemouth-Brighton
Crystal Palace-Southampton
Everton-Newcastle
Sheffield United-Manchester City

Klo 22:15
Chelsea-Arsenal

Keskiviikko 22.1.

Klo 21:30
Leicester-West Ham
Tottenham-Norwich

Klo 22:15
Manchester United-Burnley

Torstai 23.1.

Klo 22:00
Wolverhampton-Liverpool