Valioliigan lauantain herkkupala pelataan Lontoossa, jossa Tottenham isännöi Manchester Cityä.

José Mourinhon valmentama Spurs on aloittanut kauden väkevästi, ja se on viikonloppuun lähdettäessä vain pisteen perässä sarjakärki Leicesteriä.

Manchester Cityn viides kausi Pep Guardiolan alaisuudessa on alkanut ailahdellen. City on pelannut ottelun vähemmän kuin valtaosa muista joukkueista, ja se löytyy taulukosta 10. sijalta. Tappioita City on kärsinyt vasta yhden, mutta se on jäänyt kolmesti tasapeliin. Loukkaantumisista kärsineen manchesterilaisryhmän hyökkäyspelaaminen ei ole ollut totutulla tasolla.

Kuntopuntari

Tottenham: V, V, V, H, V

8.11. West Bromwich – Tottenham 0-1 (Valioliiga)
5.11. Ludogorets – Tottenham 1-3 (Eurooppa-liiga)
1.11. Tottenham – Brighton 2-1 (Valioliiga)
29.10. Royal Antwerp – Tottenham 1-0 (Eurooppa-liiga)
26.10. Burnley – Tottenham 0-1 (Valioliiga)

Manchester City: T, V, V, V, T

8.11. Manchester City – Liverpool 1-1 (Valioliiga)
3.11. Manchester City – Olympiakos 3-0 (Mestarien liiga)
31.10. Sheffield United – Manchester City 0-1 (Valioliiga)
27.10. Marseille – Manchester City 0-3 (Mestarien liiga)
24.10. West Ham – Manchester City 1-1 (Valioliiga)

Poissaolijat

Tottenham

Matt Doherty (koronavirus)
Erik Lamela (pohjevamma)

Manchester City

Fernandinho (vatsavaiva)
Nathan Aké (reisivamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Tottenham

Lloris
Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón
Højbjerg, Sissoko
Bale, Ndombélé, Son
Kane

Manchester City

Ederson
Walker, Dias, Laporte, Cancelo
Rodri, Gündoğan, de Bruyne
Torres, Jesus, Sterling

Valmentajien kommentit

Mourinho ei anna Cityn vaihtelevien tulosten ja esitysten hämätä. Hän tietää, että Tottenham saa vieraaksi yhden Euroopan laadukkaimmista joukkueista.

– Näen joukkueen, joka haluaa voittaa jokaisen pokaalin ja pelin vuodesta toiseen. Heillä on uskomaton valmentaja, uskomattomia pelaajia, he ovat sijoittaneet seuraansa uskomattomia summia. Heidän tavoitteensa eivät muutu mihinkään. He ovat huippujoukkue.

Tottenham on kohdannut Cityn Mourinhon alaisuudessa kerran, viime helmikuussa, jolloin Spurs kaatoi manchesterilaiset Valioliigassa 2-0 Steven Bergwijnin ja Son Heung-minin maaleilla. Mourinhon mukaan manchesterilaisten kaataminen ei vaadi taikatemppuja, vaan kokonaisvaltaisen ja korkeatasoisen suorituksen.

– On pelattava todella hyvin. Niin yksinkertaista se on. Ja jotta voi pelata hyvin, on oltava todella hyvä koko pelin ajan. On oltava hyvä pallon kanssa ja ilman. City on käytännössä sellainen vastustaja, jota vastaan ei voi voittaa, jos ei ole hyvä 90 minuutin ajan.

– On suoritettava korkealla tasolla. Me pystymme siihen.

Mourinho (oik) ja Guardiola ovat kohdanneet toisensa päävalmentajina 23 kertaa. Mourinho on voittanut noista peleistä kuusi ja Guardiola 11. Kuva: Getty Images

Guardiolalta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, pitääkö hän lauantain vastustajaa Valioliigan mestariehdokkaana. Espanjalaisluotsin mukaan Tottenham voisi paistatella selkeässä sarjajohdossa, jos sille ei olisi sattunut paria nukahdusta.

– Heidän tilastonsa puhuvat puolestaan, sanoi Guardiola.

– He menettivät pisteitä viime hetkellä West Hamia ja Newcastlea vastaan. Kuvitelkaa, kuinka paljon pisteitä heillä olisi, jos niin ei olisi käynyt.

– Heillä on aina ollut laadukas joukkue. He pääsivät Mestarien liigaan neljä tai viisi vuotta putkeen ja ylsivät siellä finaaliin.

– He ovat olleet hyvä joukkue siitä asti, kun [Mauricio] Pochettino otti siellä ohjat. Heillä on fantastinen joukkue.

Ottelun televisiointi

Tottenham Hotspur Stadiumilla pelattava ottelu alkaa lauantaina kello 19.30 ja näkyy suorana V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä suoratoistopalvelu Viaplaysta.

Lähteet: Tottenham, Manchester City, BBC, Transfermarkt, Premier Injuries